Saturday , November 26 2022

A murit fiica presedintelui Jacques Chirac. Era anorexica din adolescenta

laurence chirac

Fiica cea mare a fostului preşedinte francez, Jacques Chirac, a murit, joi, la Paris. Laurence Chirac fusese internată în spital duminică, la terapie intensivă.
Laurence Chirac avea 58 de ani şi era fiica cea mare a fostului preşedinte Jacques Chirac. Ea suferea de o anorexie mentală încă din perioada adolescenţei. Laurence a murit din cauza unor afecţiuni cardiace, la Spitalul Necker, din Paris, scrie Le Point.
Fiica cea mare a fostului preşedinte francez era prea puţin cunoscută publicului, tocmai din cauza stării ei precare de sănătate. Fragilă şi discretă, Laurence a avut apariţii rarisime în public. De pildă, ea a fost prezentă la ceremonia de predare a puterii între fostul preşedinte francez Francois Mitterrand şi tatăl ei, Jacques Chirac, în mai, 1995, precum şi la aniversarea a 80 de ani de viaţă a tatălui ei, în noiembrie 2012, împreună cu toată familia ei, într-uun reportaj realizat de Paris Match.
chirac fiicaBoala de care suferea Laurence este caracterizată prin refuzul alimentaţiei. Multă vreme, mama ei, Bernadette Chirac, fostă Primă-Doamnă a Franţei, a pus apariţia acestui sindrom pe seama unei meningite greşit tratate.
Cel puţin, acesta a fost diagnosticul medicilor după ce Laurence a început să aibă dureri cumplite de cap în timpul unui sejur în Corsica, la începutul anilor ’70. Potrivit altor specialişti, anorexia mentală ar fi survenit din cauza relaţiei pe care o avea cu tatăl ei, care era mai mult absent în familie, lucra pentru a-şi satisface ambiţiile sale de succes politic şi putere.
Pe de altă parte, familia Chirac a făcut tot ce i-a stat în putinţă, în privinţa tratamentelor care ar fi putu să îi amelioreze cel puţin boala lui Laurence. Au apelat la ajutoruul unor centre specializate atât din Franţa, cât şi din Europa, dar acestea funcţionau ca nişte structuri închise, ceea ce era frustrant pentru familia fetei care dorea să o aibă alături de ceilalţi membri ai familiei sale. Laurence a fost îngrijită, în paralel, de faimosul psihiatru Louis Bertagna.
Pe Twitter, internauţii au publicat mesaje de condoleanţe şi de sprijin pentru familia fostului şef de stat.
 
 

Vezi si

Cercetătorii britanici afirmă că o monedă rară de la Brukenthal dovedește că un împărat roman “pierdut”, Sponsian, ar fi condus Dacia romană

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Glasgow (Scoția) susțin că un împărat denumit Sponsian ar …