Friday , September 30 2022

A murit dupa un maraton de 12 ore de jocuri online

Este avertismentul dat de un parinte care si-a pierdut fiul in acest fel. Specialistii recunosc ca dependenta de jocurile video e la fel de grava ca orice ala forma de dependenta. Si daca nu suntem atenti, ne poate costa viata.
La salonul de jocuri video de la Koln, care s-a incheiat zilele trecute, oameni de toate varstele au stat la cozi ca sa arunce un ochi la ultimele noutati de pe piata. David a fost acolo din alt motiv. Fiul lui, Chris, a murit in mai, dupa un maraton de 12 ore de jocuri online. Medicii i-au spus lui David ca baiatul lui a murit de tromboza calatorului, o afectiune care apare de obicei dupa zborurile lungi cu avionul.
David Staniforth, tatal unei victime a jocurilor: “Stai nemiscat intr-un spatiu stramt pentru multa vreme. Deshidratarea e si ea un factor. Totul se potrivea”.
Chris avea obiceiul sa se aseze la computer la ora 10 seara si sa se joace pana a doua zi dimineata. In tot acest timp, se ridica de pe scaun doar o data sau de doua ori. Noapte de noapte, sangele i se aduna in picioare, iar la un moment dat s-a format un cheag care i-a ajuns la inima si l-a omorat.
Comportamentul lui Chris era tipic pentru un dependent, spun specialistii.
Brian Dudley, psihoterapeut: “Seamana foarte mult cu alte forme de dependenta, in sensul ca presupune izolarea de societate si familie”.
John Patrick, depedent de jocuri: “Sunt convins ca sunt dependent. Dar am vazut tot felul de oameni dependenti de jocuri. “Oameni de 30-40 de ani care isi pierd timpul cu jocuri online, ca si mine, in loc sa se bucure de ceea ce ofera lumea adevarata”.
In Marea Britanie a aparut primul centru de tratament al dependentei de jocuri video. Iar specialistii spun ca exista si alte riscuri medicale asociate.
Ca sa preveniti formarea unui cheg de sange, iata ce trebuie sa faceti:
Andy Payne, Asociatia pentru Odihna Activa: “La fiecare 45-60 de minute luati o pauza de cinci minute. Indepartati-va de ecran, plimbati-va, faceti altceva”.
Asta va va pune sangele in miscare. Iar daca simtiti ca abia mai puteti astepta sa va reluati jocul, e semn clar ca sunteti pe cale sa deveniti dependenti. (stirileprotv.ro)

Vezi si

A murit Coolio, rapperul care a câștigat un premiu Grammy. Avea 59 de ani (VIDEO)

Rapperul american Coolio, cunoscut mai ales pentru hiturile “Gangsta’s Paradise” și “Fantastic Voyage”, a murit …