Cum să discuți despre bere ca un profesionist: principalele tipuri de bere

reportersite
15 ianuarie 2021, 15:26

Berea poate fi găsită într-o varietate extraordinară, ceea ce înseamnă că ai un număr amețitor de opțiuni în orice bar sau pe orice raft de magazin. De la lagerele clasice la IPA-urile îndrăznețe și până la beri acre, alegerea este nelimitată.

Diferența majoră între tipurile de bere se reduce la tipul de drojdie folosit pentru fermentarea acesteia. O bere se poate califica fie ca un „lager”, fie ca o „ale”, în funcție de procesul de fermentare. Berile tip „ale” sunt create prin fermentarea superioară, un proces în care drojdia fermentează la temperaturi mai mari și se așază în partea de sus a berii. Drojdia folosită pentru a face „lager” tinde să se așeze la fundul berii, iar procesul de fermentare este mai lung și are loc la temperaturi mai reci.

Berile încep ca o „ale” sau un „lager”, iar stilurile și aromele lor specifice continuă să evolueze de acolo. În categoria „broad ale”, există numeroase tipuri de bere, inclusiv pale pale, India pale ales (IPA), hamali, stout și stiluri belgiene. Lagerele cuprind o gamă de stiluri, inclusiv Pilsners pal și German Helles și lagerele americane mai întunecate.

BERE CIUCAȘ – emag

Iată care sunt principalele stilurile de bere, astfel încât să poți părea un profesionist atunci când comanzi o bere la bar.

Ce este lager?

Lagerele sunt un punct clasic de începere în taina berilor pentru noii băutori. Făcute cu drojdie de fermentare care se așază la fundul berii și care are o toleranță mai mică la alcool, lagerele pot avea gust ușor și puțin malț. Lagerele sunt o platformă de lansare excelentă pentru noii veniți în lumea berii.

Ce este o IPA?

India Pale Ale (IPA), care cuprinde numeroase stiluri de bere, își obține caracteristicile în mare parte din hamei și arome pe bază de plante, citrice sau fructe. Aceste beri pot fi amare și conțin niveluri ridicate de alcool, deși produsul final depinde de varietatea de hamei folosită. Unele IPA pot avea gust de citrice, în timp ce altele sunt puternice și amare. Stilurile IPA proeminente includ West Coast IPA, British IPA și New England Style IPA.

IPA-urile din New England au o aromă fructată cu amărăciune scăzută, în timp ce stilul britanic este mai malț și amar. IPA-urile de pe Coasta de Vest par să stea undeva la mijloc, cu un echilibru între fructe și amărăciune. Cel mai bun mod de a-ți da seama de preferința ta ar fi să-ți dai seama ce stil IPA se potrivește cel mai bine cu gusturile tale.

IPA sunt de obicei primul lucru pe care un băutor de bere îl gustă atunci când intră în lumea berii artizanale.

Ce este pale ale?

Berile ale de culoare palidă sunt de obicei hoppy, dar au un conținut de alcool mai mic decât IPA-urile. Majoritatea tipurilor de pale ale, care pot include American amber ale, American pale ale, blonde ale și English pale ale, sunt maltoase, cu corp mediu și ușor de băut.

Ce este un pilsner?

Pilsners, care provin din Republica Cehă, se încadrează în categoria lager. Pilsner-urile germane dau o culoare aurie palidă și o aromă clară, în timp ce pilsner-urile cehe sunt puțin mai întunecate, cu amărăciune mai mare.

Ce este o bere stout?

O bere stout este o bere neagră. Aroma gustului depinde de unde provin. Stouts dulci provin în mare parte din Irlanda și Anglia și sunt cunoscute pentru amărăciunea lor scăzută. De fapt, marca Guinness din Irlanda produce unele dintre cele mai recunoscute beri din lume.

Stouturile sunt o bere dulce, cu corp, ușor cu aromă prăjită, care poate sugera cafea și smântână sau espresso îndulcit. În timp ce culoarea mai închisă a berii dă impresia că este greu de băut, aceste beri oferă dulceața din zaharurile nefermentate care compensează orice amărăciune.

Stouturile produse în SUA combină corpul întunecat tipic și notele cremoase cu aromele amare hoppy caracterizate de berile americane. Stout-urile americane sunt puternice, foarte prăjite, amare, cu arome bogate în malț care le conferă gustul cafelei sau al ciocolatei negre.

Ce este un porter?

Berea porter tradițională, care provine din Regatul Unit, are o culoare închisă, ca o stout, datorită ingredientelor cum ar fi ciocolata sau alte malțuri prăjite. O bere porter tinde să aibă un gust mai puțin asemănător cu cafeaua decât berea stout, cu o senzație mai ciocolatie.