Wednesday , February 8 2023

Traficul pe DN2H dinspre Rădăuți spre Suceava a fost oprit joi dimineață din cauza blocajului produs de TIR-uri în zona Dărmănești-Dănila

UPDATE: Prefectura Suceava a anunțat joi dimineață, în jurul 08.00, faptul că traficul pe DN 2H dinspre Rădăuți spre Suceava este oprit pentru deblocarea DN2 în zona Dărmănești-Dănila.

Coloana de autotrenuri se întinde pe o distanță de aproximativ 27 km pe DN 2 spre Vama Siret.

În zonă acționează 4 echipaje de poliție rutieră și 3 de ordine publică, pentru a încerca deblocarea traficului.

Traficul intens spre Rădăuți este îngreunat mult pe porțiunea unde TIR-urile ocupă o bandă de drum. Poliția acționează non-stop în zonă.

Valorile de trafic pe E85, mai ales în ceea ce privește sensul spre ieșirea din țară către Ucraina prin PTF Siret a autovehiculelor transport marfă continuă să se mențină la valori ridicate, a informat miercuri la prânz Prefectura Suceava.

Coloana de camioane formată pe unul din cele două sensuri de mers ale căii rutiere atingea miercuri circa 25 km (cu intervale pentru asigurarea accesului la gospodării și drumuri secundare). În ultimele 24 de ore, prin cele două puncte de trecere a frontierei (Siret și Vicovu de Sus) au intrat  513 camioane și au ieșit 585 vehicule transport marfă.

În același timp, traficul auto pe relația Suceava  – Rădăuți înregistrează valori ridicate, fiind perturbat pe porțiunile de drum pe care circulația se realizează pe un singur fir, fapt ce a impus menținerea în aceste zone zilnic, pe trei schimburi, a unui număr de 18 polițiști rutieri și/sau cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

Echipajele poliției rutiere monitorizează în permanență situația și se acționează punctual în vederea fluidizării circulației, se mai arată în informarea transmisă de Prefectura Suceava.

De asemenea, ca urmare a solicitării exprese a prefectului județului au fost suplimentate măsurile de protecție la înzăpezire, fiind montate aproximativ 8.000ml parazăpezi metalice (ce asigură un nivel de protecție sporit) din cei 13.500ml prevăzuți a fi montați suplimentar  în zona de formare a coloanei de autocamioane, preconizându-se ca vineri, 16 decembrie  operațiunea să fie finalizată.

În conformitate cu Hotărârea CJSU Suceava emisă în scopul bunei gestionări a traficului rutier în zona drumului național DN2, s-a stabilit ca vehiculele destinate transportului de mărfuri care se deplasează dinspre PTF Siret către municipiul Suceava să fie dirijate pe DJ209D – Siret – Negostina – Șerbăuți – Călinești – Măriței –  Dărmănești – DN2. În practică, parte dintre conducătorii acestor vehicule transport marfă nu respectă traseul menționat, părăsind DJ209D înainte de a ajunge la intersecția cu DN2 din comuna Dărmănești, fapt ce generează blocaje pe sectorul de drum național DN2 (unde aceștia se întâlnesc cu coloana în staționare existentă). Deoarece participanții la trafic au invocat lipsa unei semnalizări rutiere de informare complete, Secția de Drumuri Naționale Suceava va amplasa 6 indicatoare suplimentare de deviere, a mai transmis Prefectura suceveana. (O.S.)

Vezi si

BestJobs: Numărul de aplicări a crescut cu 34% în ianuarie 2023

Numărul de aplicări pe platforma de recrutare BestJobs a crescut în ianuarie 2023 cu 34% …