Sunday , August 14 2022

Piața Mică nu a fost inaugurată de Zilele Sucevei, ci, poate, după Ziua Franței

Lucrările de modernizării a Pieței „George Enescu” nu vor fi încheiate până la sfârșitul acestei luni. La jumătatea lunii martie, Ion Lungu făcea cunoscut că stadiul de execuție fizică a intervențiilor era de 85%, avansând ca dată de inaugurare luna iunie. În luna mai era atât de optimist încât declarase, la un moment dat, că vor fi finalizate lucrările până pe 1 iunie. Mai târziu, data recepției și punerii în funcțiune a fost amânată cu câteva săptămâni. „Ultimul termen pe care l-am discutat era 25 iunie, dar acesta nu este respectat”, a declarat, la ultima conferință de presă, primarul Ion Lungu. De altfel, primarul municipiului Suceava a ținut să specifice și faptul că, totuși, nu este vorba de o întârziere foarte mare, ci despre o decalare cu aproximativ o lună de zile față de data de 25 iunie. „Sperăm ca pe la jumătatea lunii iulie, cel târziu, să dăm în folosință acest important obiectiv de investiții”, a spus Ion Lungu.

Lucrările de modernizare a Pieței Mici din cartierul „George Enescu” au demarat în septembrie 2019. Câștigătoare a licitației de proiectare și execuție a fost oferta asocierii de firme SUCT, Loial Impex și Don Proiect Suceava – ultima fiind pe partea de proiectare, celelalte pe construcții și instalații – pentru 10,24 de milioane de lei, cu o perioadă de execuție de 24 de luni. Lucrarea trebuia încheiată în septembrie 2021, între timp valoarea contractului fiind reactualizată. În ce privește partea financiară, constructorii își primiseră 77% din banii cuveniți, decontată fiind suma de circa 10 milioane de lei, dintr-un total de 13 milioane de lei.

Între timp, a fost făcută achiziția de tarabe noi, valoarea dotării fiind de peste 350.000 de lei. „În prezent se fac finisaje, însă vrem ca până la inaugurare să asfaltăm și strada <Saturn> și să se facă și alte lucrări adiacente” a declarat edilul. Nu este însă vorba, se pare, doar de lucrări la strada propriu-zisă, ci și la conductele de termoficare. În ședința din luna mai Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea rețelelor termice de distribuire aferente punctului termic nr. 1 „George Enescu”. „George Enescu”: 2.548 de metri de conducte din zona Aleea Saturn și strada Zorilor, alimentând 11 blocuri, Policlinica, inclusiv „spațiile comerciale și parcarea subterană din Piața Mică”. (D.P.)

Vezi si

Un bărbat extrem de beat, fără permis, călare pe un ATV neînmatriculat, prins de polițiști în urma unui apel la 112

Joi seara, la ora 23.55, polițiștii au fost sesizați prin 112 despre faptul că o …