Friday , May 7 2021

Proiect de educație muzeală la Muzeul Bucovinei: COOLtura la muzeu! SEENzații din expoziții!

Muzeul Național al Bucovinei a anunțat că, în continuare, își dorește să atragă cât mai mulți tineri către expozițiile și activitățile Muzeului de Istorie Suceava, obiectiv cu care deschide  seria prezentărilor din cadrul proiectului educațional COOLtura la muzeu! SEENzații din expoziții!”, proiect prin care își propune să promoveze muzeul așa cum este văzut și perceput de noile generații!

Astfel, Muzeul propune tinerilor, elevi și studenți pasionați de arte plastice, să redea într-o lucrare (desen, pictură, desen digital) cum percepe generația lor Muzeul de Istorie Suceava și de ce ar îndemna și pe alții să viziteze expozițiile noastre. Titlul lucrării  trebuie să fie gândit ca slogan.

”Dintre lucrările realizate și trimise la noi, vom selecta și premia două, pe cele mai frumoase, cele mai reprezentative.

Cele două lucrări premiate vor fi utilizate ca imagini publicitare într-o campanie de promovare a Muzeului de Istorie și a unuia dintre evenimentele anuale ale acestuia.

Lucrările vor fi aduse în original la Muzeul de Istorie, sau cei de mai departe, care nu au posibilitatea să ajungă la noi, pot trimite imaginea cu o rezoluție foarte bună, prin e-mail, la adresa: [email protected]. Nu uitați să etichetați lucrările, trecând titlul, numele și prenumele, vârsta, școala/universitatea.

Data limită pentru transmiterea lucrărilor: 4 iunie 2021!

Pentru inspirație în lucrări, invităm participanții, în expozițiile Muzeul de Istorie, să-și găsească povestea!

Să vă mai spunem că valoarea fiecărui premiu este de 500 lei, premiile pentru cele două lucrări fiind acordate cu sprijinul sponsorului nostru, MOPAN Suceava, căruia îi mulțumim pentru deschiderea arătată activităților noastre.

Prin proiectul cultural pe care îl lansăm azi, ne propunem nu doar să promovăm muzeul văzut de tineri, pentru tineri, ci ne dorim să prezentăm și latura socială a acestuia, prin implicarea în susținerea, încurajarea și dezvoltarea abilităților publicului, de orice vârstă, abilități artistice, creative, inovative, de comunicare, de păstrare și transmitere a moștenirii culturale. Și nu în ultimul rând, ne dorim să recompensăm publicul nostru, așa cum o poate face Muzeul Național al Bucovinei, mai mult decât muzeu!”, se arată într-un comunicat transmis de MNB.

Relații suplimentare se pot obține la tel. 0230-216439, interior 116, Biroul Educație, Marketing și Comunicare.

Vezi si

Agenda Iulius Mall Suceava din acest weekend: expoziție auto cu peste 40 de modele retro și ateliere de creație pentru copii

Mașinile retro nu sunt simple autoturisme, ci sunt piese de colecție, la fel de valoroase …