Saturday , May 18 2024

Marți, recital Maia Morgenstern, la Muzeul de Istorie

Ziua limbii și teatrului idiș este sărbătorită în România începând cu anul 2018, la data de 30 mai.

Muzeul Național al Bucovinei marchează această zi, marți, 30 mai 2023, ora 14, la Muzeul de Istorie, cu recitalul excepțional „Un strop de amintire: Idiș„, susținut de marea actriță Maia Morgenstern.

“Ziua de 30 mai amintește de data nașterii, în anul 1901, a poetului și prozatorului Ițic Mangher, unul dintre maeștrii literaturii idiș din prima jumătate a secolului XX pe plan mondial, considerat cel mai important și reprezentativ autor de limbă idiș din România.

Ziua limbii și teatrului idiș contribuie la păstrarea tradiției și valorilor specifice limbii idiș, la combaterea xenofobiei și antisemitismului, a clișeelor și percepțiilor eronate, la dezvoltarea identității și diversității culturale, dar și la promovarea aportului cultural al vieții evreiești din România la viața culturală românească și internațională”, se arată ântr-un comunicat transmis de organizatori.

Vezi si

Weekend plin de evenimente la Iulius Mall:  Bursa Generală a Locurilor de Muncă revine cu o nouă ediție, iar copiii talentați se întâlnesc la etapa zonală a Festivalului-concurs naţional „Voinicelul”

AJOFM Suceava organizează vineri, la Iulius Mall Suceava, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, un …