Thursday , June 24 2021

Filme de acțiune pe care merită să le vezi măcar o dată în viață

Filmele de acțiune au numeroși fani, iar actori precum Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone și Bruce Willis sunt recunoscuți în deosebi pentru astfel de roluri.

Iată care sunt cele mai bune filme de acțiune pe care merită să le vezi măcar o dată în viață:

  1. Terminator 2: Judgment Day (1991) – Al doilea film din franciza Terminatorul s-a bucurat de un succes uriaș. James Cameron și-a arătat măiestria în a regiza unul dintre cele mai bune filme de acțiune din istorie. Iar Arndold Schwarzenegger a făcut un nou rol de excepție. Acest film a primit nu mai puțin de patru premii Oscar, iar recenziile au fost pozitive. De altfel, succesul filmului a făcut ca în 2017 să apară o nouă versiune îmbunătățită, la o calitate 3D și 4K, fiind redifuzat în cinematografele din Marea Britanie. Per total, filmul a avut un buget de aproximativ 100 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 520 de milioane de dolari. În ce privește franciza Terminatorul, aceasta conține șase filme, ultimul apărut în 2019.

 

  1. Rambo – First Blood (1982) – Acesta este filmul care i-a adus și mai multă faimă lui Sylvester Stallone. El îl interpretează pe veteranul de război John Rambo, pus în situația de a-și face dreptate din cauza unor inamici pe care nu îi anticipa. Filmul a stârnit numeroase aprecieri, având nota 7.7 pe IMDB. De asemenea, încasările au trecut de 125 de milioane de dolari, la un buget de 15 milioane de dolari. Succesul filmului a dus la apariția a încă patru producții în această franciză, ultima lansată în 2019. De asemenea, a apărut inclusiv jocul Rambo Stallone, disponibil la Vlad Cazino. Acesta a fost lansat de compania Stake Logic, iar printre simboluri conține amuniție, dinamită și chipul lui Stallone din film. În schimb, Stallone a mărturisit că este foarte atașat de acest rol.

 

  1. Rocky (1976) – Acest film este considerat unul dintre cele mai mari surprize din istoria cinematografiei. Pe bună dreptate, în condițiile în care a câștigat trei premii Oscar la un buget de doar 1 milion de dolari. Iar încasările s-au ridicat la 225 de milioane de dolari, echivalentul a peste 1 miliard de dolari în banii din zilele noastre. Sylvester Stallone este în rolul principal, iar acțiunea din ringul de box este de-a dreptul impresionantă. După apariția acestui film au mai apărut opt continuări. Stallone a avut un rol în toate, iar în unele a fost și co-scenarist și regizor.

 

  1. Die Hard (1988) – “Greu de ucis” îl are în rolul principal pe Bruce Willis, iar acest film este unul dintre clasicele de acțiune din istorie. Este bazat pe cartea Nothing Lasts Forever, scrisă de Roderick Thorp. El urmărește povestea agentului de poliție John McClane, care este prins în mijlocul unui atac terorist într-un zgârie-nor din Los Angeles. La un buget de 25-35 de milioane de dolari, filmul a avut încasări de aproximativ 140 de milioane de dolari. A avut patru continuări cinematografice, s-au făcut jocuri video, reviste de benzi desenate și astfel au apărut și diverse suveniruri. De asemenea, a avut și patru nominalizări la Premiile Oscar, iar recenziile au fost în mare măsură pozitive.

 

  1. The Expendables (2010) – Echipa de producție a reușit să adune câțiva dintre cei mai buni actori din filmele de acțiune și a reieșit astfel The Expendables. Când din distribuție fac parte Stallone, Jason Statham, Jet Li și Dolph Lundgren, acțiunea e clar că este la cel mai înalt nivel. Ei formează un grup de mercenari, care pornesc într-o misiune în America Latină. Aici dau peste obstacole periculoase, pe care încearcă din răsputeri să le răpună. The Expendables a avut un buget de 80 de milioane de dolari, în timp ce încasările au trecut de 270 de milioane de dolari. E un film care merită văzut în cazul în care acțiunea te pasionează.

 

Vezi si

Brandul NISSA s-a extins în rețeaua IULIUS cu două noi magazine, la Suceava și Cluj-Napoca

NISSA, brandul românesc cu o tradiție de peste 28 de ani, foarte apreciat de femeile …