Friday , February 3 2023

Cum să-ți alegi asigurarea mobilă? Cele mai importante 5 puncte

Astăzi, încheierea unei asigurări mobile este cu atât mai tentantă cu cât smartphone-ul este prețios și scump. Teama de a pierde device-ul cu care lucrăm, contactele sau amintirile este tangibilă și de înțeles. Pe baza acestei observații au apărut astfel multe formule pentru a proteja telefoanele mobile. Cum să navighezi printre toate ofertele de asigurare telefon de pe piață? Pentru ce daune și la ce preț? Descoperiți cele mai importante cinci puncte pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a alege.

De unde puteți achiziționa o asigurare telefon?

Este posibil ca, la achiziționarea unui telefon mobil de la un operator de telefonie, să încheiați și o asigurare telefon direct de la acesta. Într-adevăr, aceștia oferă mai multe contracte dupa criteriile de protecție smartphone alese de client – garantii, plafoane, deductibile etc. La achiziționarea dispozitivului, clientul are la dispoziție treizeci de zile pentru a decide dacă acceptă sau nu oferta de asigurare făcută de operator.

De asemenea, este posibil să alegi o asigurare telefon de la un reseller, cum ar fi magazine de electrocasnice sau site-uri. Foarte des, aceste mărci au propriile lor clauze și criterii de asigurare. Pe de altă parte, nu există o perioadă de reflecție pentru a vă abona. Alegerea se face in momentul achiziționării, de unde și importanța gândirii în amonte la protecția dorită pentru smartphone.

Organizațiile externe operatorilor și revânzătorilor pot oferi asigurare pentru telefoanele mobile. Unele bănci și companii de asigurări s-au specializat chiar în acest tip de protecție. Pe de altă parte, este interesant să consultați celelalte contracte de asigurare ale lor. Unele pot include deja o clauză de protecție a smartphone-urilor și chiar a altor dispozitive electronice. De exemplu, uneori este suficient să adăugați o anexă la contractul de asigurare a locuinței pentru a vă proteja telefonul mobil.

Pentru ce daune vă puteți asigura telefonul mobil?

Majoritatea polițelor de asigurare mobile protejează împotriva furtului. Atenție, însă, la condițiile care se pot dovedi a fi restrictive. Asigurarea acoperă dispozitivul dacă furtul:

  • apare ca urmare a agresiunii verbale sau fizice;
  • are loc sub amenințarea unui terț;
  • are loc în urma unei spargeri.

Pe de altă parte, puțini asigurători acoperă rambursarea unui dispozitiv în urma unui furt grăbit sau de buzunare. Ei consideră că infracțiunea s-ar putea să fi avut loc din cauza lipsei de vigilență a clientului. Încă o dată, este esențial să verificați fiecare linie a unui contract de asigurare mobilă înainte de a vă abona la acesta.

În plus, indiferent de natura furtului, este esențial să:

  • depuneți plângere la poliție;
  • să blocați cartela SIM;
  • să recitiți contractul pentru a nu uita nicio clauză sau document solicitat;
  • contactați asiguratorul cât mai curând posibil (între 24 și 72 de ore de la furt).

La fel, se recomandă cu insistență citirea tuturor subtilităților contractului de asigurare privind protecția telefonului dumneavoastră în caz de accidente. Unele contracte acoperă daune care împiedică lizibilitatea ecranului, altele prejudiciul suferit în urma unui atac. Dar, în majoritatea cazurilor, defectele cosmetice nu sunt compensate, deoarece nu afectează funcționarea dispozitivului.

Pentru a justifica răspunderea unui terț pentru deteriorarea smartphone-ului său, asigurătorul poate solicita o descriere precisă a accidentului. Pe de altă parte, spargerea dispozitivului trebuie declarată în termen de cinci zile de la incident, cu riscul de a nu putea fi despăgubită. În cele din urmă, este mai prudentă efectuarea unei copii de rezervă a datelor mobile înainte de a îl trimite pentru reparații.

Foarte puține asigurări acoperă pierderea unui smartphone. În cele din urmă, daunele cauzate de apă ( vreme rea sau accident) nu sunt acoperite prea mult. Uneori un dispozitiv oxidat poate fi reparat sau chiar înlocuit, în funcție de detaliile incidentului.

Prețul unei asigurări telefon diferă de la caz la caz, de aceea este bine să fiți atent și să citiți bine clauzele. Înainte de a alege o asigurare telefon, căutați una care să acopere toate nevoile pe care le aveți și să fie cât mai avantajoasă.

Vezi si

LEGO Speed Champions Cars. Ce vei învăța dacă vei construi

Merită să construiești mașini LEGO Speed Champion? Aceste seturi, de altfel mici, pot să nu …