Sunday , September 25 2022

Cele mai bune filme de aventură pe care merită să le vezi măcar o dată în viață

Unele filme de aventură au avut un succes atât de ridicat încât merită să le vezi măcar o dată în viață indiferent dacă îți place sau nu acest gen.

Iată care sunt cele mai bune:

  1. Life of Pi (2012) – Este bazat pe cartea scrisă de Yann Martel cu același nume. Filmul este regizat de Ang Lee și îi are în distribuție pe Suraj Sharma, Irrfan Khan, Rafe Spall și Gerard Depardieu. Filmul urmărește povestea unui indian pe nume “Pi” și arată cum la vârsta de 16 ani a supraviețuit pe o barcă în Oceanul Pacific, împreună cu un tigru. Acest film a câștigat un Glob de Aur și a avut 11 nominalizări la Gala Premiilor Oscar, obținând patru premii. Bugetul filmului a fost de 120 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 600 de milioane de dolari. Povestea din Life of Pi a fost lăudată de critici din toată lumea, mai ales că este un film care a produs multă emoție.
  2. Jumanji (1995) – Acest film este bazat pe cartea scrisă de Chris Van Allsburg în 1981, iar din distribuție fac parte Robin Williams, Kirsten Dunst, David Alan Grier și Bonnie Hunt. Filmul are legătură cu un joc supranatural, în care Alan Parrish (interpretat de Robin Williams) este închis din anul 1969. Jumanji este reactivat în momentul în care alte persoane se joacă. La un buget de 65 de milioane de dolari, Jumanji a avut încasări de peste 263 de milioane de dolari. De asemenea, acest film a dus la apariția a două filme în franciză, dar și la lansarea unor desene animate. De asemenea, au apărut inclusiv jocuri de pacanele despre Jumanji. Compania NetEnt a lansat în 2018 jocul cu numele Jumanji, care îi trimite pe utilizatori direct în acțiunea filmului. Printre simbolurile acestui joc se află animale precum leul, pelicanul, crocodilul și rinocerul, dar și board game-ul Jumanji.
  3. Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981) – E primul film din fenomenala franciză Indiana Jones și merită văzut de toți cei cărora le plac producțiile de aventură. Filmul din 1981 este regizat de Steven Spielberg și este bazat pe o poveste scrisă de George Lucas și Philip Kaufman. Printre actorii principali se află Harisson Ford, Karen Allen și Paul Freeman. Rolul lui Indiana Jones a fost interpretat de Harrison Ford. Acesta este un arheolog care luptă cu forțele naziste în 1936 pentru a recupera Arca Pactului, o relicvă despre care se spune că poate face o armată invincibilă. Filmul a avut un buget de 20 de milioane de dolari, iar încasările au fost de aproape 390 de milioane de dolari. În plus, a deschis și una dintre francizele cu cel mai mare succes din istorie.
  4.  Naufragiatul (2000) – Tom Hanks face unul dintre cele mai bune roluri din carieră în Naufragiatul (Cast Away). El ajunge pe o insulă nelocuită după ce avionul său se prăbușește în Pacificul de Sud. Filmul se concentrează pe încercările lui Tom Hanks de a supraviețui și de a reuși să ajungă acasă, în timp ce se confruntă cu probleme de sănătate inerente. Hanks face un rol de excepție, motiv pentru care a fost și nominalizat la a 73-a ediție a Premiilor Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol principal. Per total, acest film a avut un buget de 90 de milioane de dolari, iar încasările au fost de aproximativ 430 de milioane de dolari.
  5. Jurassic Park (1993) – Un alt film de succes regizat de Steven Spielberg, care a deschis o franciză foarte interesantă. Prima parte este bazată pe cartea cu același nume scrisă de Michael Crichton în 190. Acțiunea are loc pe insula ficțională Nublar, aflată undeva în apropiere de Costa Rica. Aici, omul de afaceri John Hammond și o echipă de oameni de știință au creat un parc sălbatic cu dinozauri, iar totul stă să se transforme într-o catastrofă. Bugetul filmului a fost de 63 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 1 miliard de dolari.

Vezi si

Muzeul Național al Bucovinei organizează în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal expoziția “Ion Mândrescu, Sculptură”

Muzeul Național al Bucovinei în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal, organizează în perioada 23 septembrie …