Un studiu coordonat de Institutul de Cercetare Hospital del Mar din Barcelona, Spania, a constatat o asociere între un nivel ridicat de acizi graşi omega-3 în sânge şi un risc mai mic de apariţie a demenţei şi bolii Alzheimer, transmite EFE marţi, transmite Agerpres. Studiul, publicat recent în jurnalul ştiinţific …
Mai mult »Studiu: Omega-3 și vitamina D pot reduce riscul infectării cu Covid-19, mai ales în rândul femeilor
Administrarea de multivitamine, probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D poate contribui la diminuarea riscului infectării cu SARS-CoV-2, mai ales în rândul femeilor, informează luni revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ), citată de Agerpres. În schimb, vitamina C, zincul sau usturoiul nu au contribuit la o scădere …
Mai mult »Planta viitorului a fost aprobata in UE: E plina de acizi grasi omega 3
O planta la crearea careia s-a muncit 12 ani creste deja in Marea Britanie, in ea punandu-si multe sperante cercetatorii. Obtinuta prin altoiri repetate, aceasta abunda in acizi grasi omega 3, vitali pentru organism. Conform BBC, planta botezata Floarea Ahi a fost deja aprobata in UE si SUA. Este vazuta …
Mai mult »Carnea de peşte gras ar putea reduce riscul de cancer mamar
Consumul de acizi graşi omega 3 provenind din carnea de peşte gras, precum somon, ton şi sardine, de 1-2 ori pe săptămână, ar permite reducerea riscului de cancer mamar, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate vineri, informează AFP. În condiţiile în care mai multe studii precedente au …
Mai mult »