Wednesday , January 19 2022

VIDEO. Lupoaica preluată din gospodăria din Straja, în urmă cu trei săptămâni, se acomodează în pavilionul lupilor din Grădina Zoologică Rădăuți

Lupoaica din Straja care a fost preluată de Garda de Mediu Suceava înainte de Crăciun, de la un cetățean care a crescut-o în gospodăria sa în ultimii doi ani, se acomodează în compania animalelor sălbatice de la Grădina Zoologică Rădăuți.

Administratorii parcului zoologic au postat un video în care Lupița apare alături de lupi și o altă lupoaică, în pavilionul destinat acestei rase de animale sălbatice, și se pare că adaptarea ei, deși va fi una lentă, decurge perfect până în prezent.

Lupi este încă tristă, nu e integrată, dar este bine. E cuminte, dar încă nu are curaj să se apropie de ceilalți lupi din pavilionul în care va trăi de acum înainte, pentru că nu este obișnuită cu animalele sălbatice, potrivit administratorului Grădinii Zoologice Rădăuți.

Amintim că, în urmă cu trei săptămâni, poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată cu privire la un cetățean din comuna Straja care creștea în gospodăria sa un lup, ținut într-o cușcă prevăzuta cu țarc. O echipă de comisari de mediu, împreună cu un reprezentant al Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, medici veterinari din cadrul DSVSA Suceava, un agent de poliție din orașul Vicovu de Sus și un paznic de vânătoare din cadrul unui ocol silvic s-au deplasat la domiciliul bărbatului din Straja. Acesta a declarat poliției că a achiziționat în urmă cu aproximativ 2 ani de zile puiul de lup de la o persoană necunoscută, iar de atunci l-a îngrijit și crescut. Animalul prezenta forme bune de viață și o dezvoltare corespunzătoare a vârstei, însă bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, pentru deținerea în captivitate a unui animal protejat de lege, care este strict interzisă conform legislației României, iar animalul a fost confiscat și dus la Grădina Zoologică Rădăuți. (O. NUȚU)

Vezi si

Educatoarea din Bosanci acuzată de agresarea sexuală a trei fetițe rămâne în arest

Maria Podolak, educatoarea din Bosanci acuzată de agresarea sexuală a trei fetițe, va rămâne în …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *