Sunday , October 2 2022

Un bărbat din Putna a murit și altul a fost grav rănit, după ce s-au răsturnat cu un BMW în timp ce erau urmăriți de poliție

Accidentul cumplit a avut loc ieri dimineață, în jurul orei 03:30. Polițiștii au observat pe DN2H, la Bivolărie, un BMW care mergea haotic și i-au făcut semn să oprească.  Șoferul a sporit viteza, a fost urmărit câțiva kilometri de polițiști, care au găsit într-un final BMW-ul în afara drumului, răsturnat de mai multe ori. Cei doi bărbați care se aflau în mașină au fost proiectați în afara acesteia, șoferul, un bărbat de 38 de ani, din Putna, fiind găsit mort. Pasagerul, un tânăr de 26 de ani, tot din Putna, a fost aruncat la vreo 25 de metri de mașină, fiind transportat la spital în stare gravă. El a fost internat în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean, a fost intubat și ventilat mecanic, aseară medicii fiind rezervați în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a acestuia.

 

În cursul nopții de miercuri spre joi, în jurul orei 03:30, un echipaj din cadrul Poliției Orașului de Sus aflat în serviciu pe DN 2H, pe raza localității Bivolaria a efectuat semnal de oprire unui autoturism BMW care circula haotic. Vehiculul nu a oprit și imediat polițiștii au pornit cu semnalele acustice și luminoase  în urmărirea acestuia, Polițiștii au efectuat semnale repetate de oprire a autoturismului BMW înmatriculat în SV, care circula pe DN 2H pe direcția Vicovu de Sus – Putna, însă conducătorul auto si-a continuat deplasarea.

După o urmărire de câțiva km, profitând de avantajul tehnic și viteza superioară de demarare, echipajul a pierdut din raza vizuală autoturismul urmărit. La aproximativ 3 km polițiștii au găsit însă autoturismul BMW răsturnat în afara părții carosabile, iar lângă autoturism un bărbat de 38 de ani din comuna Putna, decedat. Conform martorilor, bărbatul de 38 de ani  a fost efectiv decapitat în timp ce a fost aruncat în afara mașinii care s-a răsturnat de câteva ori.

La o distanță de aproximativ 25 m față de autoturism a fost găsit un alt bărbat de 26 ani, F.  Răzvan, tot din comuna Putna, rănit, care prezenta semne vitale și a fost preluat de ambulanță și transportat la unitate medicală în stare gravă.

Din primele verificări s-a constatat ca vehiculul a ajuns în afara părții carosabile după ce s-a răsturnat succesiv de mai multe ori, victimele fiind proiectate în exterior. Totodată, s-a stabilit că cel mai probabil cauza este viteza excesivă și posibilul consum de alcool de către șofer.

Tot din primele cercetări s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către persoana decedată (Ghiațău Florin Dumitru, de 38 ani), urmând ca la efectuarea necropsiei sa se preleveze și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La verificarea în bazele de date, șoferul figurează cu permis de conducere și drept de conducere valabil.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate cu sprijinul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului.

Tânărul de 26 de ani este în stare foarte gravă

Cadrele medicale care îl îngrijesc pe tânărul de 26 de ani din Putna, victimă a accidentului rutier petrecut noaptea trecută la Vicovu de Sus, sunt rezervate în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a acestuia. În prezent, pacientul este intubat și ventilat mecanic, în secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești. ”Pacientul este în stare foarte gravă, cu un traumatism cranio-cerebral grav. Prognosticul este rezervat”, a confirmat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean. (O.S.)

Vezi si

Pasagerii cursei spre Luton au început să leșine după ce au fost închiși într-un avion fără aer condiționat, rămas blocat pe pista aeroportului din Suceava

Momente incredibile, sâmbătă, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, după ce pasagerii au început …

One comment

  1. Adica dupa ce amarastenii au foast lasati in praf nu în timp ce erau urmăriți de poliție.
    Citesc eu asa:
    După o urmărire de câțiva km, profitând de avantajul tehnic și viteza superioară de demarare, echipajul a pierdut din raza vizuală autoturismul urmărit.