Sunday , January 29 2023

Strada Plevnei din cartierul Burdujeni va fi modernizată anul acesta

Primăria Municipiului Suceava intenționează să modernizeze, în acest an, strada Plevnei din cartierul Burdujeni sat, pe tronsonul dintre intersecția străzilor Cuza Vodă cu Pictor Panaiteanu. Studiul de fezabilitate este deja realizat și valoarea totală care ar mai fi de contractat – potrivit estimărilor rezultate din indicatorii tehnico-economici la această etapă – ar fi de 1,515 milioane de lei fără TVA.

Licitația pe care Primăria Suceava trebuie să o facă în vederea atribuirii contractului al cărui obiect este proiectarea și execuția lucrărilor va avea loc pe data de 31 ianuarie. Proiectarea reprezintă, desigur, nu studiul de fezabilitate, ci etapa ulterioară adică proiectul tehnic de execuție cu tot cu detaliile de execuție și proiectul pentru autorizarea construcției. Firma (eventual asocierea de firme) care va câștiga lucrarea se obligă să presteze serviciile de proiectare în două luni și să execute lucrările în opt luni, perioadă în care vor trebui realizate și asistența tehnică din partea proiectantului.

Prin urmare, dacă va fi o firmă sau o asociere de firme puternice iar deliberarea și semnarea contractului nu va fi îngreunată de contestații, este de sperat că acei 450 de metri din strada care este paralelă cu axul rutier principal va fi realizată până la finele anului în curs. Dacă analiza ofertelor și eventualele contestații vor prelungi semnarea contractului după lunile iunie-iulie, scad considerabil șansele ca porțiunile din strada Plevnei să fie gata în acest an.

Lățimea platformei rutiere variază între 7 și 9 metri pe porțiunea respectivă, partea carosabilă fiind de circa 6 metri lățime iar pe partea dreaptă a drumului fiind un șanț lat de 1,2 metri. Modernizarea străzii se va face prin asfaltare – două straturi care vor fi așternute după ce în prealabil vor fi puse două straturi de balast și un strat de fundație din piatră spartă; scenariul cu betonarea nefiind recomandat de cel care a realizat studiul de fezabilitate pentru strada aceasta. (D.P.)

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …