Saturday , December 3 2022

Peste 40% dintre candidații suceveni înscriși pentru admiterea la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni au picat evaluarea psihologică

Admiterea în instituțiile de învățământ postliceal pe locurile destinate formării inițiale a cadrelor militare ale Jandarmeriei Române este în plină desfășurare. Candidații înscriși au avut de susținut în această perioadă evaluarea psihologică, iar numărul sucevenilor care nu au reușit să promoveze proba este foarte mare.

Rezultatele evaluării psihologice, care a avut loc în data de 6 noiembrie a.c., la Iași, a candidaţilor înscriși la Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, arată că 41,9% dintre ei au fost declarați ”Inapt”, deci nu vor mai continua procesul de recrutare. Au fost 124 candidați înscriși, dintre care 72 au promovat proba, iar 52 nu au obținut avizul psihologic.

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni are disponibile 350 de locuri pentru admiterea din sesiunea octombrie-decembrie a.c., la specializarea subofițer de jandarmi. Unitatea de învățământ militar din Fălticeni este centru zonal de selecție pentru susținerea probei de evaluare a performanței fizice pentru candidații proveniți din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Urmează probele fizice, care vor avea loc între 23 și 29 noiembrie a.c. La proba de evaluare a performanței fizice nu se admit contestații, repetări sau reexaminări. Proba scrisă va fi organizată în data de 10 decembrie, la unitățile de selecție, și vor participa doar candidații care trec de proba fizică. Rezultatele provizorii obținute de candidați la probele de concurs vor fi postate pe site-ul oficial al unităților de învățământ pentru care au optat candidații, până la data de 11 decembrie. Examinarea medicală are loc în perioada 15 decembrie a.c.– 20 ianuarie 2023, iar rezultatele finale vor fi afișate până pe 25 ianuarie 2023. (O. N.)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …

One comment

  1. 40%?
    Este timpul potrivit sa se mai coboare stacheta pentru a include smardoiul tipic romanesc. Nu e bine sa nu poti alinia largile perspective cu ingustele posibilitati…
    Pina la urma asta este zestrea genetica romaneasca. Nu?