Sunday , June 20 2021

Numele clubului Foresta, într-un dosar de corupție instrumentat de DNA

Procurorii susțin că doi oficiali ai clubului UTA Arad ar fi promis suma de 70.000 de lei jucătorilor Forestei pentru ca aceștia să câștige meciul cu Sepsi, jucat pe Areni, în mai 2017. Arădenii au rămas cu promisiunile în condițiile în care echipa din Sfântu Gheorghe a câștigat meciul în cauză cu 4-2, promovând în Liga I la finalul acelui sezon

DNA informează miercuri că a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei persoane acuzate de dare de mită pentru promovarea unor echipe de fotbal în Liga I.

Procurorii susțin că în cursul lunii mai 2017, doi reprezentanți ai clubului UTA Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor echipei Foresta Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat, pe stadionul Areni, în fața celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Foresta a pierdut, cu scorul de 2-4, meciul cu Sepsi, disputat pe data de 20 mai 2017, pe stadionul Areni, în cadrul etapei a XXXV-a a Ligii a II-a, echipa din Sfântu Gheorghe promovând la finalul acelui sezon în detrimentul celor de la UTA.

În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, ar fi promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală.

Miza acestor demersuri era ca echipa UTA Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga I.

În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (D.C.)

Vezi si

Trei răniți într-un accident la Stroiești. Un autoturism a lovit o mașină parcată

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, un autoturism care rula pe DN 17 a lovit …