Thursday , May 23 2024

Milionarul sucevean Ioan Pavel resuscitează un proiect în Zona Industrială din Iași, unde deține 4 ha de teren și i-au fost aprobate clădiri cu până la 25 de etaje

Patronul firmei sucevene Daily Group SRL va începe prima construcție (locuințe colective) din cadrul unui PUZ care prevede clădiri cu un regim de până la 25 de etaje, la o înălțime maximă de 115 metri, pe terenul fostului producător de vinuri VINIA SA Iași. Ioan Pavel a cumpărat în 2017 cu 1,8 milioane de euro o clădire administrativă cu 3 etaje, 36.075 metri pătrați de teren și mai multe hale care au aparținut VINIA SA, firmă care intrase în faliment.

Terenul deținut de Daily Group – construcția C33 care va fi supraetajată se află pe latura sud-vestică. Anterior, pe acest teren au funcționat halele Vinia Iași. Foto: Apix.ro

Un proiect urbanistic aprobat în urmă cu trei ani de către Consiliul Local (CL)  Iași a revenit recent în atenție: firma suceveană Daily Group SRL va începe prima construcție (locuințe colective) din cadrul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) care prevede clădiri cu un regim de până al 25 de etaje, la o înălțime maximă de 115 metri, relatează Apix.ro. Firma este deținută de Ioan Pavel, un cunoscut milionar din Suceava, cu afaceri în mai multe domenii.

„Modificare și supraetajare parțială clădire existentă C33 pentru funcțiunea de servicii (birouri, sediu de firmă, servicii medicale, comerț) și construire clădire C1 – locuințe colective, conform PUZ aprobat prin HCL 167/30.04.2023”, este obiectul certificatului de urbanism 194/2023 obținut de Daily Group, act urbanistic care va fi utilizat pentru obținerea primei autorizații de construire din cadrul complexului.

 În vecinătatea proprietății Daily Group, la vest de bld. Metalurgiei din Iași, se află amplasamentul pe care o altă firmă vrea să construiască un complex cu un regim de până la 20 etaje.

OBIECTIV de Suceava a relatat în 2017 că Firma Daily Group a plătit 1,8 milioane de euro pentru o clădire administrativă cu 3 etaje, 36.075 metri pătrați de teren și mai multe hale care au aparținut fostului producător de vinuri VINIA SA Iași, aflat în faliment. Ulterior, în 2018 și 2019 am prezentat demersurile firmei Daily Group SRL, patronată de omul de afaceri sucevean Ioan Pavel, privind intenția de a ridica trei blocuri cu 20 de etaje și patru blocuri cu 10 etaje.

Între timp, în 2020 a fost aprobat PUZ-ul, iar în acest an vor fi eliberate primele autorizații de construire.

Potrivit planșei urbanistice aprobate în 2020, complexul Daily Group va cuprinde trei blocuri cu 25 de etaje4 imobile cu 10 etaje, cuplate între ele, pe alocuri, cu corpuri de clădire cu regim mic de înălțime (parter și mansardă sau un etaj). În principal, firma suceveană vrea să amenajeze locuințe, birouri și servicii conexe, relatează APIX.ro

Cea mai cunoscută afacere a grupului de firme condus de Pavel este cea legată de automatele de cafea. În anii precedenți, firma Daily Group a fost inclusă în Top 500 Forbes.

Vezi si

Gheorghe Flutur, întâlniri cu alegătorii din trei zone ale orașului Rădăuți

 Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a avut miercuri întâlniri cu electoratul în trei zone ale …