Friday , December 2 2022

La doar 14 ani, fălticeneanca Aissia Prisecariu scrie istorie în înotul românesc

Sportiva pregătită de Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș la ACS “Nada Florilor” Fălticeni a cucerit nouă medalii și a doborât trei recorduri în primele două zile de concurs de la Campionatele Naționale în bazin scurt n Aissia a devenit cea mai rapidă înotătoare româncă din toate timpurile în probele de 50, 100 și 200 de metri spate

La doar 14 ani, fălticeneanca Aissia Prisecariu scrie istorie în înotul românesc. In decurs de două zile, sportiva pregătită de Andrei Pinticanu și Luis Lăcătuș la ACS “Nada Florilor” Fălticeni a cucerit nouă medalii și a doborât trei recorduri la Campionatele Naționale în bazin scurt ce s-au desfășurat la Otopeni.

Joi seară, Aissia Prisecariu a devenit cea mai rapidă înotătoare româncă din toate timpurile în proba de 100 de metri.

Fălticeneanca a doborât un record vechi de 21 de ani, deținut de campioana olimpică Diana Mocanu după ce a oprit cronometrul la 59 de secunde și 84 de sutimi, fiind prima româncă care coboară sub un minut în această probă.

“Mă bucur că am putut bate acest record. Imi doream foarte mult”, a declarat Aissia, imediat după cursă.

Prisecariu a reușit să repete isprava vineri seară, când a devenit campioană națională și a stabilit un nou record național în proba de 200 de metri spate: 2 minute, 8 secunde și 97 de sutimi. Alături de Aissia, pe podiumul de la junioare, au urcat și colegele sale de club, Daria Alexa și Rianna Amariei.

ACS Nada Florilor Fălticeni a cucerit aurul cu ștafeta de junioare 4 x 50 de metri, în componența Aissia Prisecariu, Rianna Amariei, Elena Rusu și Daria Alexa.

Aissia Prisecariu urma să concureze aseară în finala de 50 de metri spate, acolo unde s-a calificat cu cel mai bun timp din serii și record național: 28 de secunde și 26 de sutimi. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …