Saturday , June 22 2024

Înscrierea în clasa pregătitoare. ISJ Suceava a publicat numărul de locuri din fiecare școală și informații privind dosarul de înscriere

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat planul de școlarizare la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024, dar și informațiile necesare părinților pentru a întocmi dosarele de înscriere complete. Înscrierile în învățământul primar se vor face în perioada 3 – 18 mai a.c. La nivelul județului Suceava au fost aprobate 7.605 locuri, din care 6.731 în învățământul tradițional normal de masă. 13 unități de învățământ din municipiul Suceava au disponibile 44 de clase pregătitoare pentru anul școlar viitor, cu un total de 1.028 de locuri. Cele mai multe clase, 8 la număr, se vor regăsi la Școala Gimnazială ”Miron Costin”, cu 176 de locuri în total, iar la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” vor fi 7 clase, cu 175 de locuri. Școala Gimnazială nr. 10 a decis formarea a 6 clase, însumând 150 de locuri, școlile gimnaziale nr. 1 și Nr. 3 fiecare câte 4 clase, însă prima și-a propus să ocupe 100 de locuri, în timp ce a doua 88 de locuri. La nivel județean, cea mai bogată ofertă este cea de la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana, care are propuse 8 clase pregătitoare, cu un total de 178 de locuri.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat planul de școlarizare la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024, dar și informațiile necesare părinților pentru a întocmi dosarele de înscriere complete. Înscrierile în învățământul primar se vor face în perioada 3 – 18 mai a.c.

Pe site-ul IȘJ Suceava sunt afișate circumscripțiile școlare, cererea tip de înscriere în clasa pregătitoare, calendarul de înscriere, metodologia, dar și informații privind evaluarea psihosomatică efectuată de personalul CJRAE Suceava.

La nivel județean au fost aprobate 7.605 locuri, în 393,06 formațiuni de studiu, dintre care 6.731 în învățământul tradițional normal de masă, 494 de locuri în învățământul de masă simultan, 188 de locuri în unitățile școlare particulare, 122 de locuri la programele step by step, iar alte 70 de locuri pentru învățământul special. Ministerul Educației a precizat că numărul de locuri alocat prin cifra de școlarizare este mai mare decât numărul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la finalul acestui an, astfel că fiecare copil care va merge în clasa zero are un loc asigurat.

13 unități de învățământ din municipiul Suceava au disponibile 44 de clase pregătitoare pentru anul școlar viitor, cu un total de 1.028 de locuri. Cele mai multe clase, 8 la număr, se vor regăsi la Școala Gimnazială ”Miron Costin”, cu 176 de locuri în total, iar la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” vor fi 7 clase, cu 175 de locuri. Școala Gimnazială nr. 10 a decis formarea a 6 clase, însumând 150 de locuri, școlile gimnaziale nr. 1 și Nr. 3 fiecare câte 4 clase, însă prima și-a propus să ocupe 100 de locuri, în timp ce a doua 88 de locuri.

La nivel județean, cea mai bogată ofertă este cea de la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana, care are propuse 8 clase pregătitoare, cu un total de 178 de locuri.

Pe site-ul IȘJ Suceava sunt afișate circumscripțiile școlare, cererea tip de înscriere în clasa pregătitoare, calendarul de înscriere, metodologia, dar și informații privind evaluarea psihosomatică efectuată de personalul CJRAE Suceava. Astfel, în perioada 5-26 aprilie a.c., se desfășoară activitatea de evaluare a dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2023, care nu au frecventat grădinița sau au revenit din străinătate.

Părintele poate opta fie pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie (în această situaţie, copilul este automat înscris, în baza validării cererii de înscriere), fie pentru o unitate de învăţământ, alta decât şcoala de circumscripţie (în această situaţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare).

Înscrierile vor avea loc la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi validate direct la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului.

Actele necesare pentru înscriere sunt cerere-tip de înscriere – disponibilă în momentul începerii procesului de înscriere, copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului, copie şi original – certificatul de naştere al copilului, recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (acolo unde este cazul), alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere după prima etapă de înscriere va avea loc pe 31 mai a.c. (Oana NUȚU)

 

 

 

 

 

Vezi si

Suntem sub cod galben de caniculă, dar vom intra sub cod portocaliu de furtuni violente, până duminică dimineață

Sâmbătă, 22 iunie, județul Suceava este vizat de două avertizări meteorologice, una COD GALBEN de …