Monday , March 4 2024

Guvernul alocă 12 milioane de lei pentru asigurarea continuității funcționării sistemului centralizat de încălzire din Suceava și Vatra Dornei 

Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri, 8 decembrie, o Hotărîre prin care alocă municipiilor Suceava și Vatra Dornei suma 12 milioane de lei,  din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, în vederea asigurării continuității
serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

În total s-au alocat  37 de milioane de lei pentru mai multe comunităţi locale în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. Este vorba despre: Huedin, Brad, Hunedoara, Drobeta Turnu Severin, Suceava (9 milioane lei), Vatra Dornei (3 milioane lei) şi Motru.

Ordonatorii principali de credite răspund de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, iar Ministerul Finanţelor a fost  autorizat să introducă modificările
corespunzătoare în volumul și structura bugetului de stat pe anul 2023, se arată în Hotărârea adoptată vineri de Guvern.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, 7 decembrie, că a solicitat în mai multe rânduri, atât în Coaliție, cât și Ministerului Dezvoltării, alocarea de sume de bani Primăriei Suceava și Primăriei Vatra Dornei, sub forma unui sprijin pentru încălzirea populației care este conectată la sistemul centralizat de încălzire.  ”Acest lucru este justificat de majorarea prețului la materia primă și, mai mult de atât, de faptul că în acest an iarna a venit mai repede aici, în nordul țării, iar pornirea sistemului centralizat mai devreme produce cheltuieli care grevează bugetele primăriilor. Așteptăm ca în prima ședință de guvern să se aloce suma de cel puțin 9 milioane lei pentru municipiul Suceava și 3 milioane lei pentru municipiul Vatra Dornei”, a spus președintele CJ Suceava.
Acesta a reamintit faptul că în sistemul centralizat municipiul Suceava are circa 20.000 de beneficiari, iar municipiul Vatra Dornei are circa 6.000 de beneficiari, la care se adaugă sedii de instituții publice, școli, grădinițe, dispensare și alte clădiri publice. (O.S.)

 

Vezi si

Urmărire cu focuri de armă la ieșirea din Suceava spre Adâncata. Un tânăr de 21 de ani, fără permis, a fost reținut

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Burdujeni, la orele 00:50, polițiștii suceveni au efectuat …

One comment

  1. Foarte bine că ajută comunitățile. Întrebarea este ; de ce numai unele comunități si de ce numai încălzirea centralizată, iarna nu este la fel de rece pentru toți ? Sau este,cumva, vorba de para- ndarat.