Saturday , May 8 2021

Flutur: „Nimic nu-i prea mult când vine vorba despre educația generației de mâine pe care așa cum o formezi, tot așa o ai”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la întâlnirea avută în cadrul programului național “Citește-mi 100 de povești!” inițiat de Asociația OvidiuRo, pentru a sărbători Ziua Internațională a Pământului.

La întâlnirea cu reprezentanții Asociației Ovidiu Ro a participat și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. „Nu este nimic prea mult atunci când vine vorba despre educație în această generație pe care așa cum o formezi, așa o ai. În generația de mâine”, a spus Gheorghe Flutur.

El este de părere că e de datoria noastră să oferim copiilor șansa de a avea o viață bună, pe care să și-o construiască prin învățare. De aceea sprijină astfel de proiecte, încurajând lectura în școli și grădinițe, în familie și în rețeaua de biblioteci din Suceava. Președintele CJ Suceava a spus că județul nostru are câteva vulnerabilități și a menționat, printre acestea, situația miilor de copii ai căror părinți sunt plecați peste hotare la muncă și a amintit că există o structură pe relația cu Diaspora în cadrul administrației județene sucevene care, între altele, se ocupă și de cazurile de acest gen, inclusiv de „legătura cu familiile de acasă”.

Șeful administrației județene a specificat că, prin Biblioteca Bucovinei, ar putea fi identificată o formă de parteneriat de așa fel încât să fie implementat proiectul cu rețeaua de biblioteci. „Va trebui să atragem în acest parteneriat și o serie de primării ale unor localități care au aceste grupuri defavorizate și care trebuie încurajate să demareze astfel de acțiuni”, a mai spus Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

De sâmbătă, sucevenii se pot vaccina în parcarea Shopping City

Reprezentanții DSP au anunțat că vaccinarea se va efectua cu vaccin Pfizer BioNtech și vor …