Wednesday , May 1 2024

Două focare de Covid la Spitalul Județean, după ce 14 pacienți de la Îngrijiri Paliative și șase de la secția de Boli Infecțioase s-au infectat cu coronavirus

”Gradul de contagiozitate este foarte ridicat, recomandăm tuturor să respecte măsurile de prevenție”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. De la începutul lunii, au contractat acest virus tot atâția pacienți câți au fost în lunile aprilie, mai și iunie la un loc

Conducerea Spitalului Județean ia în calcul să extindă cât mai curând numărul de paturi destinate pacienților diagnosticați cu Covid 19, deoarece virusul începe să se extindă rapid și în secțiile non-Covid ale unității spitaliești, fiind declarate deja primele două focare de Covid 19 din acest val, în unitatea spitalicească din Suceava, după ce 14 pacienți internați în secția de Îngrijiri Paliative au fost diagnosticați cu Covid și alți șase pacienți de la secția de Boli Infecțioase non-Covid au căpătat acest virus, pe lângă afecțiunile deja existente.

De la începutul lunii, au fost diagnosticați cu acest virus tot atâția pacienți câți au fost în lunile aprilie, mai și iunie, fiind 882 de suceveni infectați cu coronavirus de pe data de 1 iulie, ceea ce îngrijorează foarte mult personalul medical. „Gradul de contagiozitate este foarte ridicat, recomandăm tuturor să respecte măsurile de prevenție”, a îndemnat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean.

Cadrele medicale recomandă menținerea măsurilor de protecție împotriva Covid 19. ”Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați. Evaluarea clinică este efectuată de către medicul de familie și, după caz, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Dacă rezultatul testului este pozitiv, adresați-vă medicului de familie pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului. Vor fi monitorizați de medicul de familie pacienții fără factor de risc, care au manifestări clinice ușoare, care nu necesită oxigenoterapie, cât și pacienții fără factor de risc care au manifestări medii Covid 19 care nu necesită oxigenoterapie, dar și pacienții care au manifestări clinice ușoare sau medii de Covid 19, dar au și factori de risc vor beneficia de evaluarea clinică imagistic și biologic  într-unul din cele patru centre de evaluare din județ”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt a DSP Suceava. Aceste centre sunt la unitățile spitalicești din Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.

”Pacienții care prezintă semne de agravare legate de infecia cu SarsCov2 sau au decompensare a altor boli cronice în timpul monitorizării la domiciliu sau au manifestări severe determinate de Covid 19 în urma evaluării în centrul de evaluare, vor fi internați și tratați în spital, în secții special destinate tratamentului Covid 19. Paturile destinate tratării pacienților internați cu Covid 9 sunt gestionate prin Planul județean de reziliență, prin care se asigură creșterea numărului necesar de paturi în funcție de gradul de ocupare a acestora, însă fără a se produce disfuncționalități în desfășurarea activității pentru celelalte patologii. Planul de reziliență al rețelei sanitare din județul Suceava față de recrudescența Covid 19, întocmit în conformitate cu prevederile ordinului Ministerului Sanatatii nr. 1334/2022, este publicat de asemenea pe site-ul DSP Suceava. Recomandăm, de asemenea, să purtați masca de protecție în spațiile închise, în spațiile aglomerate, în mijloace de transport în comun, în unități sanitare. Evitați spațiile aglomerate închise și deschise, ia spălarea mâinilor cu apă și săpun ori folosirea substanțelor antiseptice este esențială”, a încheiat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Patru elevi suceveni s-au remarcat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză 

Etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a avut loc, în perioada 26-30 aprilie 2024, la …