Friday , May 7 2021

Cartier pentru tinerii din diaspora pe un teren situat la ieșirea din oraș spre Mitocu Dragomirnei

Un cartier pentru tinerii din Diaspora va fi amenajat pe un teren situat la ieșirea din municipiul Suceava spre comuna Mitocu Dragomirnei. La întâlnirea pe care a avut-o la finele săptămânii trecute cu secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Oana Ursachi, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat propunerea care-i aparține și care a fost prezentată în media locală în cursul anului trecut.

„Doamna secretar de stat a fost încântată de această idee de a construi un cartier de case pentru tinerii din diaspora și a spus că nu mai găsit așa ceva în țară”, a spus primarul de Suceava. După cum a declarat, recent, Ion Lungu, demersurile pentru transferul suprafeței respective de teren de la Stațiunea de Cercetări Agricole către municipalitatea suceveană a început deja. Tinerii până în 35 de ani vor primi parcele de teren în baza legilor în vigoare pentru construcția de case. „Le creăm condiții pentru a reveni acasă. Le vom face acolo creșe, grădinițe, locuri de joacă pentru copii tot ce trebuie pentru o viață civilizată”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Să nu ne mai amăgim! Nici autostrada A7 și nici măcar un drum expres nu vor ajunge degrabă la Suceava-Siret

Conform declarațiilor de acum două zile ale ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), probabilitatea ca sectorul …

One comment

  1. Pai cica pe acolo va trece si autostrada, unde mai face si cartierul pentru tineri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *