Thursday , April 8 2021

Care sunt direcțiile pentru care primarul Sucevei vrea să atragă finanțare prin PNRR

Ion Lungu a declarat că insistă pentru o axă de finanțare pentru parcări subterane și supraterane, dar că vor fi fonduri și pentru extinderea de spații verzi. De asemenea, se are în vedere atragerea de fonduri pentru reabilitarea unor clădiri publice, în special a unităților de învățământ, precum și pentru construirea de locuințe pentru tineri

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în cadrul discuțiilor pe care le-a avut, marți, la București cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene în ceea ce privește proiectele care pot fi finanțate pentru localități prin Programul Național de Redresare și Reziliență s-a evidențiat faptul că sunt mai multe domenii de interes care vor putea fi finanțate.

„Sunt discuții foarte importante pe această temă. Fiecare unitate teritorial administrativă și noi, municipiul Suceava, suntem interesați să atragem sume cât mai mari de bani”, a spus Ion Lungu. El a specificat că sunt discuții cu privire la Axa 4 care este destinată pentru municipii și unde reședințele de județ cu populație numeroasă au semnalat un inconvenient legat de reparțiția unitară a sumelor. Se pare că vor fi modificări în viitor cu privire la repartiția sumelor.

Referindu-se la aspecte care preocupă în mod strict Suceava, Ion Lungu a s spus că a insistat foarte mult pentru o axă de finanțare pentru parcări subterane și supraterane, dar că vor fi fonduri și pentru extinderea de spații verzi.

Mai mult, în ceea ce privește reabilitarea de clădiri publice se are în vedere realizarea unor proiecte de genul celui făcut la sediul Primăriei și că în primul rând sunt vizate unitățile de învățământ, dar și alte clădiri publice. El a mai spus că se vor putea finanța și construcții locuințe pentru tineri, nu prin ANL, dar că municipalitatea se lovește de lipsa terenului. „Trebuie să facem rost de teren pentru a face locuințe pentru tineri”, a menționat Ion Lungu. El a mai spus că există și posibilitatea finanțării de construcții sociale, iar Primăria Suceava are locuințe sociale, multe dintre ele în clădiri vechi care mai bine sunt demolate și făcute construcții noi decât reparate. Pentru zona de eficiență energetică, Primăria Suceava va propune proiectul de reabilitare a rețelelor termice. (D.P.)

Vezi si

”Ștefanistul” David Turturean, olimpic internațional, își va continua studiile la prestigioasa Universitate MIT din SUA

David Turturean a aplicat la zeci de universități din Europa și din Statele Unite, fiind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *