Thursday , September 28 2023

Camion al nevestei ”vestitului” pădurar Căunei din Sucevița, confiscat pentru că a fost folosit la transporturi ilegale de lemn

Joi, 11 noiembrie2021, Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sucevița au continuat verificările într-o cauză penală privind un transport de material lemnos identificat în dimineața de 20.10.2021 de pe raza comunei Sucevița.

La 20 octombrie 2021, ora 04.12, o societate comercială din comuna Volovăț a emis avizul de însoțire pentru cantitatea de 19.443600, lemn rotund grupa de specii rășinoase, destinatarul fiin o unitate economică din comuna Cristinești, județul Botoșani.

Astfel, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de materiale lemnoase și a avizului de însoțire emis, s-a procedat la vizualizarea camerelor de supraveghere video care surprind strada Poiana Mărului din comuna Sucevița.

Autoutilitara care a efectuat transportul a fost surprinsă pe camerele de supraveghere video în timp ce transporta materiale lemnoase din fondul forestier și nu din depozitul unității, așa cum a fost înscris în avizul de însoțire.

Întrucât existau suspiciuni că s-au mai efectuat astfel de transporturi de materialele lemnoase în mod ilegal, s-a procedat la interogarea aplicației SUMAL 2.0 – CONTROL, constatând faptul că la data de 18.10.2021, pentru același mijloc de transport, a fost emis avizul de însoțire pentru cantitatea de 21.041900, lemn rotund rășinoase.

De asemenea, ca urmare a vizualizării camerelor de supraveghere video s-a constatat faptul că și la data de 18.10.2021, materialul lemnos încărcat în autoutilitară provine din fondul forestier și nu din depozitul societății.

S-a constatat că emitentul avizelor de însoţire pentru cele două transporturi de material lemnoas, respectiv societatea comercială din Volovăți a introdus în aplicaţia SUMAL 2.0 date informatice care nu corespund cu realitatea.

În urma documentării întregii activități infracționale, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sucevița, s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”, (două acte materiale) și „fals informatic”, (două acte materiale).

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Rădăuți, s-a confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat de 66 ani, din comuna Moldoviţa, care a transportat cu autoutilitara lemn rotund rășinoase, fără a avea proveniență legală, precum și față de administratorul societății din Volovăț, un bărbat de 33 ani.

Mircea Căunei
Mircea Căunei

S-a constatat că pentru transportul materialelor lemnoase conform avizelor de însoțire s-a folosit ca mijloc de transport autoutilitara marca Mercedes-Benz Actros cu numărul de înmatriculare SV-25-YZK, ce aparține SC CAUNIMARC SRL, societate administrată de către C. L., soția pădurarului Caunei Mircea din cadrul Ocolului Silvic Marginea.

Citiți și Vestitul pădurar Mircea Căunei, ”deranjat” iar de poliție și Garda Forestieră, pentru un mizilic de 28 de copaci marcați aiurea

S-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra autoutilitarei Mercedes-Benz Actros mijloc de transport ce a fost folosit la săvârșirea infracțiunilor. În urma activității infracționale, s-a constatat că a fost transportată în mod ilegal cantitatea de 40,4855 mc lemn rotund esența rășinoase, bunuri care urmează să fie confiscate. Autoutilitara marca Mercedes-Benz Actros aparținând SC CAUNIMARC SRL, a fost indisponibilizată și reținută în vederea confiscării.

Valoarea mijlocului de transport sus menționat a fost estimată la suma de 20.000 euro.  Valoarea materialului lemnos ce va fi confiscat este de 11.740 lei. (O.S.)

Vezi si

FOTO – Cum vor arăta blocurile din zona centrală a Sucevei după reabilitarea care va costa 7,3 milioane de euro

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, miercuri, 27 septembrie, că a semnat contractele de …

One comment

  1. Bodnarescu Iulian

    Numele firmelor parca ar fi dintr o piesa de Caragiale.
    Oricum hotia e in familie acolo.