Saturday , June 15 2024

Aproape 95 de mii de suceveni vor primi tichetele sociale în valoare de 250 lei

In județul Suceava sunt 94.312 beneficiari de tichete sociale pe suport electronic, din care 66.959 ai sistemului public de pensii – aflați în evidența caselor de pensii – și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei. Alți 17.343 de beneficiari de tichete sociale pe suport electronic sunt copii și adulți încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, la care se adaugă 3.153 de familii cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei .

În Programul „Sprijin pentru România” tichetele sociale au o valoare de 250 lei acordate o dată la două luni, iar încărcarea primelor sume pe card se va face imediat după predarea către beneficiar a cardului și confirmarea de predare in sistemul informatic, urmând ca în alte trei tranșe să se încarce sumele cuvenite până la sfârșitul anului 2022.

În județul Suceava sunt 94.312 beneficiari de tichete sociale pe suport electronic, din care 66.959 ai sistemului public de pensii – aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

Alți 17.343 de beneficiari de tichete sociale pe suport electronic sunt copii și adulți încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei la care se adaugă 3.153 de familii cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei. Totodată, în categoria beneficiarilor de tichete sociale pe suport electronic intră și 761 de familii monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, dar și 6.096 familii care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001, cu modificările și completările ulterioare.

Datele au fost communicate după o ședință care a avut loc miercuri, 8 iunie, la Prefectura Suceava între subprefectul Florin Sinescu și directorul Oficiului Județean de Poștă Suceava Nicolai Costrâș și la care s-a analizat capacitatea de distribuire persoanelor vulnerabile a sprijinului material constând în tichete sociale pe suport electronic.

Subprefectul a adăugat că, zilele acestea, se tipăresc tichetele sociale pe suport electronic iar distribuirea către beneficiari a tichetelor sociale electronice să se realizeze imediat după ce vor ajunge in județul Suceava, cel mai probabil începând din data de 15 iunie a.c., și se va face prin cele 196 de subunități poștale județene, deservite de 600 de salariați. „Din informațiile primite atât de la societatea care asigură emiterea tichetelor electronice, cât și de la directorul Oficiul Județean de Poștă Suceava, suntem pregătiți și vom asigura distribuirea în cel mai scurt timp a cardurilor astfel încât cele peste 94.000 de persoane vulnerabile identificate la nivelul județului, să beneficieze de acest sprijin acordat de Guvernul României”, a precizat Florin Sinescu.

De acest sprijin pot beneficia, potrivit lui Florin Sinescu, și persoanele fără adăpost așa cum sunt reglementate de prevederile legale în vigoare, dar până în acest moment nu au fost identificate la nivelul județului Suceava. (D.P.)

Vezi si

USV, în primele 1.500 instituții de învățământ superior la nivel global, potrivit clasamentului Times Higher Education – Impact Rankings 2024

Clasamentul Times Higher Education (THE) – Impact Rankings, ediția 2024, poziționează Universitatea ”Ștefan cel Mare” …

error: