Saturday , May 18 2024

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a fost certificat ca Aeroport Internațional

Începând de miercuri, 10 aprilie 2024, Aeroportul Suceava este certificat ca aeroport internațional, după ce până acum era doar un aeroport deschis traficului internaț ional.

Comisia de evaluare și-a desfășurat activitatea în perioada 29 februarie – 4 aprilie 2024, aceasta concluzionând îndeplinirea și respectarea procedurilor specifice de acordare a certificării de Aeroport internațional.

Anunțul a fost făcut miercuri seară de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că roadele eforturilor făcute ani la rând pentru modernizarea Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava sunt tot mai consistente și se evidențiază tot mai des. „De data aceasta, este vorba de certificări ale acestor eforturi. A trecut cu brio evaluarea la care a fost supus, lucrul acesta va duce la creșterea gradului de încredere al pasagerilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

Evaluarea a fost efectuată în scopul constatării dacă Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava îndeplinește condițiile de certificare ca aeroport internațional și implementarea corespunzătoare a cerințelor spațiului Schengen. Comisia de evaluare a fost formată din reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, reprezentant al Ministerului Finanțelor, reprezentant al Ministerului Sănătății, reprezentant al Autorității Naționale Fitosanitare și reprezentant al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. „Astfel, Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava se conformează la cerințele naționale și internaționale aferente facilităților pe aeroporturilor internaționale, aplicarea integrală a acquis-ului Schengen și asigurarea unui mediu propice de dezvoltare a colaborării cu organismele naţionale şi internaţionale din transportul aerian”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai adăugat că în cursul zilei de miercuri a fost anunțat de Directorul general al ROMATSA că s-au aprobat lucrările de modernizare a Sistemului ILS pentru aducerea la sol a aeronavelor pe timp de ceață, noul sistem fiind similar celui de pe Aeroportul Otopeni. De asemenea, pentru cei care folosesc parcarea aeroportului, Gheorghe Flutur a spus că în maximum 2 zile va fi disponibilă aplicația prin care plata se va putea face online. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Economii de un milion de euro pe an la energia consumată de Spitalul Județean, după implementarea unui proiect de reabilitare

Proiectul tehnic și indicatorii tehnico-economici pentru renovarea energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. …