Wednesday , July 6 2022

Votul deputatilor: Victor Ponta, imun in fata DNA

vot bile

Raportul de respingere a urmaririi penale in cazul premierului Victor Ponta a fost supus marti votului in Camera Deputatilor, for din care premierul face parte.
Din 551 de alesi prezenti, 231 au votat pentru respingerea urmaririi  penale, iar 120 impotriva respingerii urmaririi penale.
Camera Deputatilor a votat, marti, impotriva urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese, premierul declarandu-se multumit de rezultatul votului.

Camera Deputatilor s-a reunit marti dimineata in sedinta, pe ordinea de zi figurand si votul pentru incuviintarea sau respingerea urmaririi penale a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese in cazul numirii ca ministru a lui Dan Sova.
Comisia Juridica a Camerei, in care coalitia de guvernare PSD-PC-UNPR-PLR are o majoritate covarsitoare, a votat, luni dupa-amiaza, impotriva solicitarii DNA. Avizul comisiei este insa unul consultativ, decisiv fiind votul plenului.
Pe de alta parte, Victor Ponta este asteptat sa se prezinte la DNA pentru audieri. Vineri, i s-a comunicat oficial ca este suspect in dosarul Rovinari-Turceni al senatorului PSD Dan Sova, pus sub control judiciar dupa ce Senatul a respins arestarea sa preventiva.
In acest dosar, Victor Ponta este acuzat de fals in inscrisuri, evaziune fiscala si spalare de bani.

Vezi si

Petre Daea este propunerea PSD pentru postul de ministru al Agriculturii

Liderii PSD au votat în unanimitate, miercuri, în ședința Consiliului Politic Național, ca Petre Daea …