Saturday , December 2 2023

Vladimir Putin: Moscova propune crearea unui spaţiu economic comun cu UE

putin

Rusia se pronunţă pentru întărirea cooperării între Uniunea Europeană şi Comunitatea economică eurasiatică şi propune crearea unui spaţiu economic comun între cele două entităţi, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin la reuniunea de marţi de la Minsk, ce are loc pe fondul escaladării conflictului din estul separatist al Ucrainei.
‘Facem apel la întărirea cooperării între UE şi Comunitatea economică eurasiatică, la identificarea mijloacelor necesare care să permită conjugarea celor două procese de integrare’, a declarat Vladimir Putin la summitul inedit din capitala belarusă la care participă liderii statele Uniunii Vamale (Rusia, Belarus, Kazahstan), preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi reprezentanţi ai Comisiei Europene.
Şeful statului rus şi-a manifestat speranţa că toţi participanţii la întâlnirea de la Minsk vor fi de acord cu obiectivul strategic constând în crearea unui spaţiu economic comun de la Lisabona la Vladivostok. ‘Suntem gata să examinăm orice propunere care va lua în considerare interesele reciproce’, a subliniat preşedintele Putin.
 

Vezi si

Marcel Ciolacu merge în Statele Unite, unde va avea întrevederi cu secretarul de stat Antony Blinken, cu secretarul Apărării și cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu va efectua în zilele următoare o vizită în Statele Unite ale Americii, …