Viorica Dăncilă s-a întâlnit in Israel cu Benjamin Netanyahu

reportersite
25 aprilie 2018, 18:50

Guvernul a anunţat că premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, miercuri, cu omologul israelian Benjamin Netanyahu, în timpul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Israel, alături de şeful de partid Liviu Dragnea.

netanyahu-dancilaComunicatul aminteşte abia în ultima frază, telegrafic, despre subiectul fierbinte al momentului, propunerea de mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. O informaţie lansată de Realitatea TV este că Viorica Dăncilă ar fi zburat în Israel cu o cursă privată.

Potrivit comunicatului oficial al Executivului, „cei doi demnitari au vorbit despre legăturile tradiționale de prietenie dintre cele două țări și relaţille bilaterale excelente”.

S-a mai discutat despre un parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, dar şi despre bordate si aspecte privind cooperarea in domeniul militar, strategic si al securitatii cibernetice.

Liviu Dragnea în Israel, alături de Viorica Dăncilă, într-o zi-cheie în dosarul „Bombonica”
„În cadrul convorbirilor, cei doi oficiali s-au referit la buna cooperare existentă în formatul de colaborare multilateral, inclusiv în ceea ce privește susținerea reciprocă a candidaturilor.”

Abia în ultima frază se spune şi că „Premierul israelian a salutat adoptarea de către Guvernul României a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei la Ierusalim.