Sunday , June 26 2022

VICTOR PONTA, reacţie la DEMISIA lui Viorel Hrebenciuc: Îi mulţumesc! Mă protejează şi pe mine, şi PSD

ponta-hrebe

Victor Ponta i-a mulţumit lui Viorel Hrebenciuc pentru gestul de a demisiona din Parlament, explicând că acesta îl protejează, prin decizia luată, atât pe el, în calitate de candidat la prezidenţaile, cât şi PSD, în campania electorală.
Victor Ponta a reacţionat după ce Viorel Hrebenciuc a demisionat din funcţia de deputat după ce la Parlament s-a cerut ridicarea imunităţii sale şi încuviinţarea arestării într-un dosar în care vicepreşedintele PSD este acuzat de trafic de influenţă.
“Viorel Hrebenciuc a făcut un gest prin care mă protejează şi pe mine şi PSD”, a declarat Victor Ponta.
Referitor la declaraţiile deputatului Sebastian Ghiţă care a cerut suspendarea lui Dan Şova şi a lui Viorel Hrebenciuc din PSD după ce DNA a anunţat începe urmăririi penale a celor doi, Ponta a spus că “Sebastian Ghiţă vorbeşte în numele lui, nu are nicio calitate să vorbească în numele PSD sau al meu”.
Ponta a ţinut să precizeze că “Justiţia nu va fi niciodată blocată de mine sau PSD”, completând că nu a influenţat gestul lui Hrebenciuc.
“Nu am avut o discuţie cu Viorel Hrebenciuc. Prin gestul său, scoate Justiţia din campania electorală”, a continuat Ponta.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, marţi, că VIOREL HREBENCIUC şi-a dat demisia din Parlament. Cererea de demisie a fost înregistrată la cabinetul secretarului general al Camerei.
Zgonea a precizat că demisia lui Hrebenciuc va fi anunţată în plenul Camerei, urmând să se vacanteze locul de parlamentar.
“Credem că această funcţie pe care a câştigat-o in 2012 nu trebuie sa fie un obstacol pentru domnia sa si pentru justitie. Îsi depune demisia. Conform procedurilor, o sa anunt in plen saptamana viitoare. Nu mai este nevoie de niciun vot. Ramane dosarul in Parlament pentru Ioan Adam. Viorel Hrebenciuc şi-a depus demisia, are incredere in justitie, vrea sa mearga demn si are incredere in justitie”, a declarat Zgonea.
Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că “deputaţii pot demisiona prin cerere scrisă, adresată preşedintelui Camerei. Acesta, în şedinţă publică , îl întreabă pe deputatul respectiv dacă stăruie în demisie, iar dacă răspunde afirmativ sau nu se prezintă în Camer ă pentru a ră spunde, cu toate că fost înştiinţat, preşedintele declară locul vacant”.
Zgonea a precizat însă că, până la o decizie definitivă a instanţei, Hrebenciuc rămâne membru PSD.
romaniatv.net
 

Vezi si

David Popovici, decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler

Klaus Iohannis îl decorează pe înotătorul David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului …