Saturday , April 27 2024

Valentin Ceauşescu a ascuns faptul că are o fiică

Valentin Ceausescu are o fiica eleva in clasa a opta la o scoala din Capitala

Secretele familiei Ceauşescu ies la iveală după ani întregi de tăcere. S-a descoperit că soţii Ceauşescu au o moştenitoare, în vârsta de doar 14 ani.
Fata s-a născut după Revoluţie, în 1996, şi poartă numele străbunicii ei, Alexandra, mama lui Nicolae Ceauşescu. Valentin Ceauşescu a făcut tot posibilul ca nimeni să nu afle că are o fiică, pentru a nu fi asociată cu amintirile dureroase ale regimului Ceauşescu, scriu jurnaliştii de la Naţional.
Fiul soţilor Ceauşescu a ales să se mute într-un ansamblu rezidenţial securizat, din nordul Bucureştiului. Zilele trecute el a fost surprins de ziarişti în timp ce o lua pe fiica sa de la şcoala. Aceasta este elevă în clasa a opta la o şcoală din centrul Capitalei.
Valentin Ceauşescu s-a judecat mai bine de 10 ani pentru a-şi recupera bunurile pierdute la Revoluţie
Valentin Ceauşescu, împreună cu sora sa, Zoia Ceauşescu, şi-au început încă din 1998 lupta în instanţe pentru recuperea bunurilor, obiectelor de artă şi banilor confiscaţi după Revoluţia din 1989. Procesele au fost îndreptate atât împotriva Parchetului General, cât şi împotriva Muzeului Naţional de Artă al României.
La sfârşitul lunii iunie 2010, Tribunalul Bucureşti a decis definitiv că aproximativ 1,6 milioane de lei, bani care în 1989 erau depozitati in librete CEC si in conturi bancare pe numele Zoiei Ceausescu si al sotului sau, Mircea Oprean, nu vor fi returnati.
Decizia Tribunalului Bucureşti a venit la sfârşitul unui proces care a durat peste 10 ani şi a început la Judecătoria Sectorului 4, unde Zoia Ceauşescu şi soţul acesteia, Mircea Oprean, au cerut returnarea mai multor tablouri, cărţi, albume de artă şi sume de bani confiscate imediat după Revolutia din decembrie 1989.
După ani de procese, în iunie 2009, Judecătoria Sectorului 4 a decis să admită în parte cererea lui Oprean şi a lui Valentin Ceauşescu, care a intervenit în proces după ce Zoia a murit, în 2006. Astfel, instanţa a decis restituirea către Mircea Oprean a 11 tablouri, printre care şi lucrări de Theodor Pallady şi Ştefan Luchian, precum şi a unei lucrări în blonz reprezentând portretul Zoiei Ceauşescu.
Totodată, diferite sume de bani ar fi trebuit să fie restituite, precum şi mai multe cărţi şi albume de artă, dar şi aproximativ 170.000 de lei. Judecatoria a dispus, totodată, returnarea sumei de peste 1.450.000 de lei, consemnată în libretele CEE şi depozitele pe numele Zoiei Ceauşescu, şi a încă circa 113.000 de lei, consemnată în conturile pe numele lui Oprean.

Vezi si

VIDEO. Marcel Ciolacu: Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți

Aflat la Timișoara pentru o ședință de Guvern, Marcel Ciolacu a vorbit joi într-o conferință …