Saturday , March 25 2023

Unul dintre cei mai vechi corespondenți ai Pro TV, reținut pentru act sexual cu un minor

Corespondentul postului Pro TV în judeţul Dâmboviţa Marius Buga (42 de ani), unul dintre cei mai vechi colaboratori ai televiziunii, a fost reţinut pentru act sexual cu un minor, conform unor surse judiciare citate de Agerpres. Jurnalistul a fost audiat marţi în legătură cu aceste acuzaţii aduse de un adolescent de 16 ani.

„La Parchetul Judecătoriei Târgovişte s-a înregistrat un dosar penal în care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană de sex masculin pentru infracțiunea de act sexual cu un minor (…). Faţă de persoana de sex masculin a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, citat de Agerpres.

Conform unor surse judiciare, este vorba despre jurnalistul Marius Buga, corespondentul Pro TV în Dâmbovița și unul dintre cei mai vechi colaboratori ai televiziunii, care a fost audiat marţi în legătură cu aceste acuzaţii aduse de un adolescent de 16 ani.

„Adevărul” a scris că băiatul de 16 ani a fost audiat la Poliția Târgoviște într-un alt dosar, însă pe parcursul audierilor le-a dezvăluit polițiștilor că ar fi întreținut relații sexuale cu jurnalistul Marius Buga.

Pro TV a reacționat marți printr-un scurt comunicat de presă: „Am aflat cu surprindere despre investigaţia care îl vizează pe angajatul Marius Buga. La nivel de companie condamnăm cu tărie orice acţiune imorală. Nu putem comenta această situaţie, dar suntem convinşi că autorităţile iau toate măsurile pentru clarificarea acesteia. În momentul în care vom avea toate informaţiile relevante, vom face demersurile necesare în cadrul companiei. Protecţia minorilor este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi!”.

Vezi si

Ministerul Justiţiei propune dezbatere publică pentru revizuirea Codurilor penale şi ale legislaţiei penale speciale

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a emis vineri un ordin privind formarea Grupului de Lucru – …