Tuesday , May 11 2021

Un tânăr de 35 de ani din Vaslui a murit la mai puţin de 48 de ore după rapel. El făcea dializă de mulți ani

Un tânăr de 35 de ani, din Vaslui, a decedat la aproximativ 48 de ore după ce a fost imunizat cu cea de-a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19. El suferea de insuficienţă renală şi făcea de mai mulţi ani dializă, iar potrivit declaraţiei membrilor familiei, vineri, a fost prezent la o şedinţă de dializă, după care a făcut rapelul, iar în cursul serii s-a simţit rău, starea sa degradându-se ulterior.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, familia a sunat la 112 şi a anunţat că acesta este în stare de inconştienţă.

„Un echipaj medical a fost solicitat la domiciliul pacientului. A fost resuscitat la faţa locului şi adus în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, ulterior fiind declarat decesul”, au declarat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada, a anunțat că s-a început o anchetă. „Am demarat o analiză a cazului şi vom avea un punct de vedere după ce vom culege mai multe informaţii”, a spus ea.

Autoritățile nu au anunțat ce tip de vaccin a primit tânărul, care a fost și infectat cu SARS-CoV-2 şi declarat vindecat.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a comentat acest caz, marți la amiază. El a precizat că așteaptă concluziile autorităților locale, dar că tânărul făcea parte dintr-o categorie foarte vulnerabilă, poate cea mai vulnerabilă, având în vedere că făcea dializă.

Vezi si

Testare rapidă anti-COVID în farmacii, aprobată de Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat luni ordinul privind testarea în farmacii cu teste antigenice …