Saturday , April 20 2024

Un preot confirmat cu Covid a ținut slujba de duminică, două botezuri și o înmormântare

Un preot din Alba Iulia este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a ținut o slujbă, două botezuri și o înmormântare, deși cu o zi în urmă fusese confirmat cu Covid19 și ar fi trebuit să stea în izolare.

Preotul Ioan Șopterean slujește la biserica din cartierul Micești și a fost testat pozitiv pentru Covid sâmbătă seara (30 octombrie), la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia.

Cu toate acestea, a doua zi, preotul a ținut slujba de duminică și două botezuri. Mai mult, ar fi participat luni și la o înmormântare, alături de alți preoți, scrie Alba24.

Aflarea veștii a stârnit îngrijorare în rândul credincioșilor din cartier, care au participat în număr mare la slujba cu pricina.

Arhiepiscopia Alba Iuliei spune că a demarat o anchetă internă și îndemnă la respectarea măsurilor de precauție și protecție, dar și la ”rugăciune pentru sănătate și pentru oprirea pandemiei”.

IPJ Alba s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, asupra bărbatului de 43 de ani, care ar fi încălcat măsura izolării la domiciliu, dispusă ca urmare a diagnosticării cu virusul SARS – CoV2, pentru o perioadă de 14 zile, din data de 31 octombrie 2021.

El este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …