Friday , May 24 2024

Un jurnalist NU a primit bon fiscal la hotelul deținut de soția șefului ANAF. Reacția Fiscului

hotel

Jurnalistul Stelian Negrea a scris luni pe contul său de Facebook că nu a primit bon fiscal pentru consumația la Hotelul International din București, deținut de familia șefului ANAF, Gelu Diaconu.
“O cafea si o apa minerala la Hotelul International din Bucuresti detinut de familia sefului ANAF, Gelu Diaconu, 16 lei. Nu mi s-a emis BON FISCAL. Am sunat la Telverde Antifrauda Fiscala 0800800085 si am inregistrat o sesizare iar doamna de acolo mi-a dat dreptate ca ar fi trebuit sa-mi fie emis bon fiscal. Va tin la curent cu noutatile pe masura ce apar”, a scris ieri pe pagina sa de Facebook Stelian Negrea.
Hotelul International din Capitală este operat de o firmă deținută, în proporție de 50%, de soția șefului Fiscului, Gelu Ștefan Diaconu.
Reacția ANAF: Nu există tratament preferențial, toate cazurile unde s-au găsit nereguli primesc același tratament, inclusiv suspendarea activității
“Daca a fost facuta o sesizare la Telverde, Directia Antifrauda va demara controlul, la fel ca in orice alta situatie, in vederea verificarii modului in care aceasta societate respecta prevederile legale”, arata Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intr-un raspuns pentru  HotNews.ro.
“Absolut toate sesizarile facute la Telverde urmeaza aceeasi procedura, fara exceptie, si toate cazurile unde s-au gasit nereguli primesc acelasi tratament, inclusiv suspendarea activitatii. Nu exista tratament preferential, iar actiunile care vizeaza intarirea disciplinei fiscale vor continua in acelasi ritm”, se mai arata in raspunsul ANAF, semnat chiar de Gelu Stefan Diaconu.
A doua zi hotelul este deschis “bine mersi”
Marți dimineață, Stelian Negrea remarcă faptul că “legea e doar pentru căței” și că hotelul șefului Fiscului funcționează bine mersi în continuare. Nicio mașină de la Antifraudă nu se află în fața societății acuzate de încălcarea legii.
“Legea e doar pentru catei. Hotelul sefului Fiscului unde am baut ieri o cafea si o apa minerala fara sa-mi fie emis bon fiscal este binemersi deschis in acesta dimineata: clientii intra si ies in voie iar parcarea e plina de masini. Nici o masina de la Antifrauda nu se afla in fata hotelului sefului Fiscului pentru incalcarea legii desi domnul Gelu Diconu, seful ANAF, ne asigura aseara ca “daca a fost facuta sesizare la Telverde, Directia Antifrauda va demara controlul, la fel ca in orice alta situatie, in vederea verificarii modului in care aceasta societatea (n.r. adica firma sefului ANAF) respecta prevederile legale. Absolut tote sesizarile facute la Telverde urmeaza aceeasi procedura, fara exceptie, si toate cazurile unde s-au gasit nereguli primesc acelasi tratament, inclusiv suspendarea activitatii. Nu exista tratament preferential iar actiunile care vizeaza intarirea disciplinei fiscale vor continua in acelasi ritm”, scrie Negrea marți dimineață.
 
 

Vezi si

Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim crește la 3.700 lei brut

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie, iar facilitatea …