Sunday , December 4 2022

UDMR se opune cooptarii PP-DD la guvernare. Kelemen Hunor: Ar fi un DEZASTRU

ponta-kelemen

UDMR se opune cooptării PP-DD la guvernare. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat că intrarea partidului lui DD în Guvern ar fi “un dezastru” din punct de vedere al imaginii. Şi UNPR a anunţat zilele trecute că nu vrea ca PP-DD să facă parte din Guvernul Ponta.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, nu este oportună cooptarea PP-DD la guvernare.
Ponta motivează alianţa cu PPDD: Guvernarea merge până în 2016, indiferent ce se întâmplă la prezidenţiale
“Din punct de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie. Pe plan local, fiecare face fel de fel de înţelegeri, asta e o altă discuţie. Dar, la nivel guvernamental, în coaliţie, nu sunt de acord şi cred că ar fi o greşeală “, a spus Kelemen Hunor.
Liderul UDMR a precizat că premierul Victor Ponta îi cunoaşte punctul de vedere, dar decizia îi aparţine acestuia şi PSD.
Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că deocamdată subiectul includerii PP-DD în coaliţia de guvernământ nu a fost abordat în cadrul reuniunii liderilor PSD, UNPR, PC şi UDMR de marţi, chestiunea urmând să fie discutată săptămâna viitoare, în funcţie de cum se vor finaliza discuţiile cu PP-DD. Ponta a refuzat să facă orice comentariu legat de afirmaţia lui Kelemen Hunor, potrivit căruia cooptarea PP-DD la guvernare ar fi “un dezastru de imagine”.
Victor Ponta a precizat că un eventual acord bilateral PSD-PPDD va fi supus discuţiei şi celorlalţi parteneri ai PSD din coaliţia de guvernământ. “Nu avem încă nici un rezultat şi o să discutăm săptămâna viitoare. Vom discuta împreună toate schimbările în Guvern”, a declarat Ponta.
Acesta a adăugat că în ultimele zile nu au mai existat negocieri între social-democraţi şi partidul lui Dan Diaconescu, acestea urmând să fie reluate cu Liviu Dragnea reprezentând PSD.
Liviu Dragnea a avertizat, marţi, că PSD va sista orice negocieri dacă PP-DD va continua să facă înţelegeri în teritoriu cu alte partide, aşa cum s-a întâmplat la Braşov, unde viceprimarul PSD a fost înlocuit de un reprezentant al PP-DD.
“Ne uităm cu atenţie pe ce se întâmplă în judeţe, pentru că asta este principala motivaţie care ne determină să avem aceste discuţii. Dacă ce s-a întâmplat la Braşov continuă, probabil că nu mai avem subiect de discuţie (cu PP-DD – n.r.). O să fie o următoare întâlnire, indiferent de ce se întâmplă în teritoriu, pentru că, după prima întâlnire, mai trebuie să avem cel puţin una”, a spus Dragnea.
romaniatv.net
 
 

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …