Friday , December 2 2022

Tren deraiat în Turcia. 24 de oameni au murit, cel puţin 120 sunt răniţi

Grav accident de tren în Turcia. Un tren a deraiat în apropierea graniţei cu Grecia.Bilanţul accidentului de tren de duminică a crescut la 24 de morţi. 124 de oameni au fost internaţi în spital, au anunţat autorităţile turce.
tren deraiat turcia

Cinci vagoane ale unei garnituri în care se aflau peste 360 de pasageri au sărit de pe şine, pe o cale ferată veche din apropiere de Istanbul. Operaţiunile de salvare au continuat toată noaptea şi s-au încheiat luni dimineaţă.
Varianta oficială este că accidentul a avut loc din cauza ploilor care au provocat o alunecare de teren în zonă. Presa scrie însă că, de fapt, s-ar fi prăbuşit un pod în momentul trecerii garniturii.
Cinci vagoane au sărit de pe şine. La bord se aflau 362 de pasageri.
Autorităţile spun că ploile excesive ar fi cauza tragediei, în vreme ce presa turcă susţine că accidentul ar fi fost provocat de prăbuşirea unui pod.
Pasagerii care au supravieţuit accidentului sunt în stare de şoc, iar medicii le oferă asistenţă la faţa locului.
Zona în care s-a produs tragedia este greu accesibilă, ceea ce face operaţiunile de salvare dificile.
Supravieţuitor: „Slavă Domnului că suntem bine, dar sunt mulţi morţi. Vă rugăm, mergeţi şi ajutaţi-i! Vagonul nostru şi toate celelalte de după al nostru sunt deraiate. Sunt mulţi răniţi şi morţi. Noi am căzut şi am ieşit pe fereastră.”
digi24.ro

Vezi si

Recordul de căldură în România, în decembrie: 23,4 grade Celsius

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun …