Saturday , December 10 2022

Tragedie feroviara cu zeci de morti si raniti: Trenul Moscova-Chisinau s-a ciocnit cu un marfar care cara piese pentru uzina Dacia (VIDEO)

tren moscova

Un accident feroviar a avut loc marti in regiunea Moscova. Un tren de marfa si unul de pasageri s-au ciocnit. Trenul de pasageri circula pe ruta Moscova-Chisinau.
Potrivit autoritatilor ruse, in trenul de pasageri se aflau aproximativ 400 de persoane, intrucat au fost vandute 394 de bilete la aceasta calatorie. La fata locului au sosit echipaje de interventie. Pasagerii raniti au fost scosi pe brate din vagoane.
La cateva ore dupa accident, ministerul rus al Sanatatii a informat ca in urma accidentului feroviar au decedat cinci persoane, iar alte 30 au fost ranite. Victimele sunt internate in cadrul institutiilor medicale din Moscova si din regiunile din apropiere. Sase dintre raniti se afla in stare grava. Deocamdata, nu se cunoaste identitatea victimelor.
Anterior, rapoarte preliminare citate de Russia Today aratau ca accidentul s-a soldat cu 9 morti si 45 de raniti, dintre care 15 in stare grava. Acelasi bilant a fost prezentat si de viceministrul moldovean al Transporturilor, Vladimir Cebotari. Totodata, la nivelul autoritatilor moldovene a fost constrituita o celula de criza.

Moldoveni printre victime
Presa de peste Prut a relatat ca un martor aflat la fata locului, cetatean moldovean, a declarat ca printre decedati sunt si cetateni din Republica Moldova.
Potrivit acelorasi surse, functionarul consular al Ambasadei Republicii Moldova in Federatia Rusa deja s-a deplasat la locul accidentului.
Informatiile nu au fost insa confirmate de autoritatile moldovene.
Cum s-a petrecut tragedia
16 vagoane ale trenului de marfa si trei vagoane de pasageri au deraiat, cu toate ca trenurile nu s-au ciocnit frontal. Accidentul s-ar fi produs dupa ce marfarul a deraiat si a lovit vagoanele trenului de pasageri.
Traficul pe liniile afectate a fost temporar intrerupt.
Garnitura trenului de pasageri ramasa intacta isi va continua drumul spre Chisinau, iar daca va fi nevoie, va fi trimis un alt tren, au anuntat autoritatile moldovene.
ziare.com

Vezi si

Inscripție ”NAZI BANK” pe peretele unei sucursale Raiffeisen din Cluj-Napoca. Poliția a demarat verificări

Polițiștii clujeni au demarat cercetări vineri în contextul inscripționării unor mesaje pe fațada unei clădiri …