Sunday , October 2 2022

Temele lui Basescu în Parlament:Uninominal, Constitutie revizuita, FMI

Uninominalul pur, modificarea Constitu]iei, parlamentul unicameral [i necesitatea unui nou acord de împrumut cu FMI vor constitui elemente de discurs pe care pre[edintele Traian B\sescu le va prezenta în fa]a Parlamentului, pe data de 21 septembrie, sus]in surse politice.
Traian B\sescu a trimis o scrisoare celor dou\ Camere ale Parlamentului pentru a solicita sus]inerea unui discurs în fa]a ale[ilor pe 21 septembrie.
Pre[edintele va relua în cadrul discursului tema uninominalului [i cea a revizuirii Constitu]iei, sus]in surse politice, la care s-ar mai ad\uga necesitatea unui nou acord de împrumut extern cu FMI [i Banca Mondial\.
Temele uninominalului [i ale parlamentului unicameral prev\zut în proiectul de Guvern pentru modificarea Constitu]iei se anun]\ cele mai spinoase. Nici UDMR, nici UNPR nu sunt de acord cu introducerea uninominalului pur, dup\ modelul alegrii primarilor, care risc\ s\ lase cele dou\ forma]iuni politice înafara Parlamentului.
Cum astfel de propuneri ar avea nevoie de majoritate absolut\ în Parlament pentru a trece, voturilor parlamentarilor UNPR [i UDMR ar deveni ese]iale pentru adoptarea lor, lucru imposibil, mdac\ punctul de vedere al pre[edin]iei nu se va schimba, ceea ce face ca noul demers al lui Traian B\sescu s\ fie mai mult unul de imagine, f\r\ finalitate.
Cu reducerea num\rului de parlamentari la 300 [i treceree la legislativul unicameral au obiec]ii mari PSD [i PNL. Ambele forma]iuni politice doresc numai o reducere u[oar\ a nump\rului de ale[i în legislativul României [i eventuala transformare a Senatului într-o camer\ a reprezentan]ilor locali, care s\ reprezinte interesele edililor [i comunit\]ilor din provincie.

Vezi si

Ciucă: Țara noastră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului

Țara nostră nu va suferi în iarna 2022-2023 de lipsa gazului, a declarat premierul Nicolae …

One comment

  1. iar incepi cu asta betivanule crezi ca te mai baga cineva in seama betivanuleeeeeeeeeeeeeee