Thursday , August 18 2022

Tătaru: Dacă situația scapă de sub control, atunci se poate ajunge din nou la starea de urgență

Nelu Tătaru a vorbit, duminică, despre ce s-a întâmplat în primele două zile de la expirarea stării de urgență în România, din cauza faptului că românii au luat cu asalt parcurile și au luat parte la petreceri în Herăstrau, iar vămile sunt și ele pline de concetățeni care revin din țările cu zeci de mii de morți. Nelu Tătaru a anunțat că în funcție de evoluția din zilele următoare, autoritățiile pot impune revenirea la starea de urgenţă. Ministrul Sănătății susține că această relaxare a fost înțeleasă greșit.

Imposibilitatea amendării celor care încalcă restricţiile impuse pentru împiedicarea răspândirii COVID-19 în România i-a determinat pe unii să nu respecte măsurile de protecţie şi de distanţare socială.

“Urmărim măsurile de relaxare, dar și regulile de desfășurare și de funcționare. Am observat o confundare a măsurile de relaxare cu o relaxare totală. Am văzut că atât unitățile economice, cât și populația, au uitat ce am stabilit. Dacă vom constata o creștere a cazurilor, vom interveni.

Aceste prime zile sunt cele care dau tonul și următoarelor. Carantinarea la domiciliu a făcut ca mulți dintre concetățeni de-ai noștri să revină în țară. Ei trebuie să înțeleagă că izolarea la domiciliu trebuie respectată.

Pericolul real e o reluare a transmiterii comunitare și o aducere a virusului din străinătate. La ora 24 intră în vigoare și legea covid-19.

Dacă situația scapă de sub control, atunci se poate ajunge la starea de urgență. M-a nemulțumit că cei cu care am discutat săptămâni la rând nu au respectat ce am discutat. Nu vom mai fi la fel de înțelegător.”, a declarat Nelu Tătaru.

Vezi si

Grevă la TAROM începând cu 23 august. Niciun avion nu va decola trei ore pe zi, între 4:00 și 7:00

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a demarat acţiunea de strângere de semnături în vederea declanşării Conflictului …