Saturday , March 25 2023

Tariceanu, greu de demis. Seful Senatului a scapat la doar 2 semnaturi de emotiile unei demiteri

tariceanu

Liberalii au constatat ca nu-l pot demite pe Tariceanu cand mai aveau nevoie doar de doua semnaturi pentru a cere in Biroul Permanent revocarea presedintelui senatului.
Desi asteptau sustinere din partea UNPR, au fost nevoiti sa-si amane demersul.
Cei de la PNL au in prezent 53 de semnaturi. Ar avea insa nevoie de 55 pentru a putea depune la Biroul Permanent o cerere pentru demiterea lui Calin Popescu Tariceanu. Liderii UNPR de la care liberalii asteptau sustinere au batut luni in retragere.
Ei precizeaza ca nu sunt interesati deocamdata sa-l schimbe pe Tariceanu. Haralambie Vochitoiu, vicepresedintele UNPR: ”Aceasta demitere a domnului Tariceanu pentru noi nu este nicio miza si nicio prioritate. Suntem preocupati de proiectele legislative importante din Senat.”
Ioan Chelaru, vicepresedintele Senatului: “Nu se pune problema schimbarii presedintelui Senatului. Unu, pentru ca este in regula; doi, pentru ca este final de legislatura si sunt alte probleme de discutat. Sunt alegeri, este o perioada cand sunt acte normative importante de discutat.”
PSD a anuntat deja ca se impotriveste initiativei liberalilor.

Vezi si

Ursula von der Leyen anunță mai mulți bani pentru fermieri: „Sunt recunoscătoare României care a cerut creșterea acestei sume”

Președinta Comisiei Europene a declarat joi seara, după reuniunea Consiliului European, că ajutorul dat fermierilor …