Wednesday , February 28 2024

Summitul G7: Merkel si Obama, intampinati cu bere si carnati

obama bere

Sute de persoane imbracate in costume traditionale bavareze i-au intampinat cu muzica populara, bere si tipicul mic-dejun cu carnati din zona pe cancelarul german, Angela Merkel, si pe presedintele american, Barack Obama, sositi duminica in mica localitate germana Krun, unde are loc summitul sefilor de stat sau de guvern din cele mai industrializate sapte tari ale lumii (G7).
“Nicio zi nu este nepotrivita pentru o bere si un weisswurst”, a exclamat seful de la Casa Alba, exprimandu-si regretul ca si-a uitat acasa perechea de “lederhosen”. “Sper ca voi avea posibilitatea sa-mi cumpar aici” o pereche din acesti pantaloni de piele, a spus el, inainte de a merge la castelul Elmau, care gazduieste duminica si luni reuniunea la nivel inalt, relateaza DPA si EFE.
Mica localitate din Alpii bavarezi, situata in apropierea granitei cu Austria, i-a primit cu aplauze si pe cancelarul german, Angela Merkel, si pe sotul acesteia, Joachim Sauer. Doamnele venite sa ii salute pe distinsii oaspeti erau imbracate in “dirndlkleid”, iar domnii in clasicii pantaloni scurti pana la genunchi, care au atras atentia si comentariile glumete ale presedintelui SUA.
La reuniunea G7 mai iau parte presedintele francez, Francois Hollande, premierii din Italia, Matteo Renzi, Marea Britanie, David Cameron, Japonia, Shinzo Abe, si Canada, Stephen Harper; precum si presedintii Consiliului European, Donald Tusk, si al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
Acestia au ajuns la Elmau cu elicopterul, atat castelul, cat si hotelul de cinci stele rezervat invitatilor fiind inconjurat de masuri drastice de securitate, implementate de un efectiv de peste 22.000 de politisti.

Vezi si

sectie de votare indicator alegeri Obiectiv

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 și 29 septembrie, au decis liderii Coaliției

Liderii Coaliției au decis, marți, data alegerilor prezidențiale. Acestea ar urma să fie organizate pe …