Wednesday , November 30 2022

SUA una zice si alta face: Contract de 12 miliarde de dolari cu Qatarul

trump

Ministrul Apararii din Qatar a anuntat, miercuri, ca tara sa a semnat un contract in valoare de 12 miliarde de dolari pentru a cumpara avioane de lupta din SUA.
Acordul a fost semnat in ciuda faptului ca Washingtonul a criticat recent Doha pentru ca finanteaza terorismul, arata Reuters.
In urma acordului, 36 de avioane de lupta de tip F-15 urmeaza sa ajunga in Qatar.
In ciuda contextului in care s-a semnat acest acord, Pentagonul a anuntat, la randul sau, miercuri, ca acest contract va intari cooperarea in domeniul securitatii intre cele doua state.
Pentagonul a mai transmis ca e important se amelioreze tensiunile din zona, in contextul luptei cu Statul Islamic.
Amintim ca, vineri, presedintele american, Donald Trump, a acuzat Qatarul ca sponsorizeaza terorismul. Anterior, Arabia Saudita, Bahrain, Emitatele Arabe Unite, Egipt si Yemen decisesera sa intrerupa relatiile diplomatice cu regimul qatarez, acuzandu-l de destabilizarea regiunii si sponsorizarea mai multor grupari teroriste, de la jihadistii Statului Islamic, la Al-Qaeda, Fratia Musulmana si Hamas.
Trump a mai spus ca primul sau turneu international, care a inclus si o vizita de stat in Arabia Saudita, a inceput sa dea “roade”, dupa ce bogata natiune din Golful Persic a ramas izolata.

Vezi si

Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an

„Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an”, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului. …