Saturday , November 26 2022

SUA au reaprovizionat Israelul cu munitie dupa ce au condamnat atacarea unei scoli ONU in Fasia Gaza

Smoke rises from buildings in Gaza City following Israeli airstrikes

Statele Unite au confirmat miercuri ca au reaprovizionat Israelul cu munitie, la doar cateva ore dupa ce Casa Alba a condamnat atacul comis de catre israelieni asupra unei scoli ONU in Fasia Gaza, potrivit Mediafax.
Armata israeliana a cerut o reaprovizionare pe 20 iulie, cu scopul de a-si reface stocurile, a anuntat Pentagonul. Departamentul american al Apararii a aprobat vanzarea trei zile mai tarziu.
“Statele Unite s-au angajat sa garanteze securitatea Israelului si este crucial pentru interesele nationale americane sa ajute Israelul sa dezvolte si sa mentina o capacitate de autoaparare puternica si reactiva”, a declarat John Kirby, un purtator de cuvant al Pentagonului, citat intr-un comunicat. “Aceasta vanzare de armament este in concordanta cu aceste obiective”, a apreciat Kirby.
O parte a munitiei provine dintr-un stoc al armatei americane creat pe teritoriul israelian pentru Tsahal in situatii de urgenta si care are o valoare de aproximativ un miliard de dolari (746 milioane de euro).
Kirby a subliniat ca aceasta munitie era stocata in Israel “de mai multi ani, cu mult inaintea crizei actuale”. “Decizia de a furniza munitie din acest stoc este exclusiv de competenta Departamentului Apararii si nu necesita aprobarea Casei Albe”, a precizat el. Insa purtatorul de cuvant al Pentagonului nu a spus daca presedintia a fost implicata in decizia de a vinde cealalta parte a munitiei livrate Israelului.
Anterior Washingtonul a condamnat bombardarea unei scoli ONU in Fasia Gaza, deplangand faptul ca “miile de palestinieni” indemnati de catre armata israeliana sa-si evacueze casele nu sunt in siguranta in refugiile create de catre Organizatia Natiunilor Unite. Statele Unite “condamna” acest bombardament, a anuntat Consiliul pentru Securitate Nationala – NSC, Cabinetul de Politica Externa al presedintelui Barack Obama.
“Ii condamnam, de asemenea, pe cei care sunt responsabili ca au ascuns armament in cladiri ONU in (Fasia) Gaza”, a declarat Bernadette Meehan, o purtatoare de cuvant NSC. In opinia Casei Albe, aceste evenimente incalca neutralitatea ONU si demonstreaza necesitatea ajungerii la un armistitiu “cat mai rapid posibil”.

Vezi si

Percheziții la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Un băiat de 17 ani doar în lenjerie intimă, găsit în camera arhimandritului

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au efectuat o percheziție în eparhia Cernăuți-Bucovina.  Potrivit surselor LB.ua, percheziția …