Thursday , December 1 2022

Studiile de master la ID intră în lichidare din 2011

Studiile de master aflate în derulare la forma de învăţământ la distanţă (ID) intră în lichidare şi nu se mai organizează admitere începând cu anul universitar 2011-2012, iar universităţile pot organiza admiterea numai pentru cele acreditate, în urma evaluării, până cel târziu în 1 septembrie 2011, potrivit ordinului MECTS, publicat, miercuri, în Monitorul Oficial.
“Programele de studii universitare de master, organizate în condiţiile legii şi aflate în derulare la forma de învăţământ la distanţă intră în lichidare şi nu se mai organizează admitere începând cu anul universitar 2011-2012”, potrivit ordinului MECTS, informează Mediafax.
De asemenea, actul normativ mai prevede că instituţiile de învăţământ superior pot organiza admiterea pentru anul universitar 2011-2012 numai la programele de studii universitare de master acreditate prin ordin al ministrului Educaţiei, în urma evaluării ARACIS, până la data organizării admiterii, dar nu mai târziu de 1 septembrie 2011.
Programele postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă şi se vor organiza începând cu anul universitar 2011-2012.
Obligaţia universităţilor de a asigura un minim de 30% din locurile de practică necesare, dintre care cel puţin 50% în afara universităţilor, se aplică începând cu anul universitar 2011-2012.

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …

3 comments

  1. MASTERATUL Costel

    Bai Costache,
    Ai MASTERATUL in GRESELI de ortografie ? Facut la ID ? Oricum, nu te mai ofusca atat de tare pe cei ce fac MASTERUL (numiti MASTERANZI si nu MASTERANTI) pentru ca, oricum e nevoie INTAI de o FACULTATE ! Pe care nu prea arati ca ai avea-o ! Spor la invatat, bafta la Bac si…. dupa aia sa vorbesti !

  2. ciocu mic ma kkt…..

  3. ar trebui sa se schimbe si tehnica de predare si practica la masterat, la noi nici macar 5% din masteranti nu stiu ce au invatat la master, profitanduse de intalnirile destul de rare cu profesori sistemul spagilor sa dezvoltat ft mult, chiar si facultatile ID ar trebui sa se desfiinteze, sau sa li se dea o denumire speciala care sa le defineasca, astfel incat un angajator spre exemplu sa stie ce fel de studii are persoana respectiva