Saturday , October 23 2021

Vaccinul de la Moderna ar putea fi mai eficace decât cel de la Pfizer împotriva variantei Delta

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania americană Moderna ar putea fi mai eficient împotriva variantei Delta a coronavirusului decât cel dezvoltat de Pfizer/BioNTech, afirmă două studii publicate duminică și citate de CNBC. Ambele studii au fost publicate pe serverul medRxiv și nu au fost evaluate inter pares (peer reviewed) deocamdată, relatează HotNews.

Primul studiu a fost realizat de Clinica Mayo din Statele Unite pe 50.000 de pacienți, cercetătorii descoperind că eficacitatea vaccinului Moderna a scăzut la 76% în luna iulie – când varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă în Statele Unite – comparativ cu 86% la începutul lui 2021.

În aceeași perioadă de timp eficacitatea vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech a scăzut la doar 42% de la 76%, potrivit acestui studiu.

Cercetătorii afirmă că ambele vaccinuri și-au păstrat eficacitatea în ceea ce privește prevenirea spitalizărilor dar că în curând ar putea fi nevoie de administrarea unei a treia doze a vaccinului Moderna, inclusiv pentru persoanele care au fost vaccinate cu primele două doze de la Pfizer/BioNTech.

În cadrul celuilalt studiu rezidenții vârstnici din azilurile de bătrâni din Ontario care au fost imunizați anti-Covid cu vaccinul Moderna au dezvoltat răspunsuri imunitare mai puternice – în special față de variantele care provoacă îngrijorare – decât cei vaccinați cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

 

Vezi si

Joe Biden afirmă că Statele Unite ale Americii vor apăra Taiwan în cazul unei invazii chineze

Preşedintele american Joe Biden s-a abătut de la politica de lungă durată pe care SUA …