Monday , January 30 2023

Stelian Tănase, favorit al PNL pentru şefia televiziunii publice

stelian-tanase

Şansele cele mai mari privind preluarea postului de preşedinte-director general al TVR le are Stelian Tănase, au declarat surse din PNL, citate de site-urile de stiri.
STELIAN TĂNASE este favorit pentru postul de de preşedinte-director general al TVR. Fruntaşii liberali analizează la această oră mai multe variante privind viitoarea conducere a postului public de televiziune. Varianta cea mai probabilă este Stelian Tănase, acesta fiind agreat de mai mulţi lideri ai PNL.
Tănase nu a fost singura persoană luată în calcul, conducerea PNL vorbind şi despre Lucia Hossu-Longin, membru în fostul Consiliu de Administraţie din partea PNL, şi Sorin Oancea, director la B1 TV.
Liderii PNL s-au reunit, joi, după şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerelor, într-o şedinţă în biroul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, pentru a discuta petema nominalizării la şefia TVR şi a mobilizării parlamentarilor liberali la şedinţa de vineri a plenului Parlamentului, informează Mediafax.
La şedinţă participă alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu, liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, purtătorul de cuvânt al partidului, Cristina Pocora, şi miniştrii Radu Stroe, Gigel Ştirbu şi Mihai Voicu.
Parlamentarii se vor reuni vineri la ora 12:00 în şedinţă comună pentru a stabili directorul interimar al TVR, la ora 11 fiind convocate Comisiile de Cultură, a anunţat preşedinţele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, arătând că nu ştie care este propunerea liberalilor pentru acest post.
Stelian Tănase (n. 17 februarie, 1952, București) este un scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor și analist politic român.
STELIAN TĂNASE a absolvit Facultatea de Filosofie din București a Universității din București în 1977. Înainte de 1989, scrie trei cărți, din care două sunt interzise de regimul comunist. Participă la demonstrațiile din 21-22 decembrie 1989. Devine o personalitatate a societății civile românești, membru al Grupului de dialog social (GDS), implicat activ în fenomenul Piața Universității. Este ales vicepreședinte al Partidului Alianței Civice, în 1991. Devine deputat în Parlamentul României în 1992, candidând pe listele Convenției Democratice. Membru al grupului PAC-PL’93, devine liderul grupului parlamentar PAC în 1993, când cele două partide se separă. Este vicepreședinte al comisiei pentru relații externe a Camerei Deputaților. În această perioadă este beneficiarul unor granturi oferite de Școala Woodrow Wilson (1994) și de Fundația Fulbright (1997). Obține doctoratul în sociologie politică la SNSPA in 1996. În 1997, este profesor delegat la UCLA. Realizator al unor talk show-uri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune TVR, Antena 1 și Realitatea TV. În prezent, este profesor la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București. A susținut conferințe la Roma, Paris, Oslo, Viena, Budapesta, Washington, precum și la prestigioase universități americane: Berkeley University, UCLA, Standford University, New York University, Columbia University, Maryland University Washington DC, The New School for Social Research, New York. Este laureat a numeroase premii de televiziune și premii literare.

Vezi si

Ministrul Rafila: Numărul cazurilor de gripă e în scădere. Epidemia s-ar putea sfârși în 2 săptămâni

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică seară, că numărul cazurilor de gripă şi viroză …