Statul Islamic a revendicat atacul de la Londra. Detalii despre atacator

reportersite
23 martie 2017, 14:34

londra joiStatul Islamic a revendicat atacul de miercuri din Londra, in urma caruia au murit patru persoane si cateva zeci au fost ranite, printre care si doi romani.

Informatia a fost transmisa de agentia de stiri al-Amaq care are legaturi cu organizatia terorista Stat Islamic, transmite The Independent.

Atacatorul a fost descris drept „un soldat al Statului Islamic”. Trebuie precizat insa ca Statul Islamic si-a mai asumat responsabilitatea pentru unele atacuri care nu au fost organizate de membrii sai.

Amintim ca premierul britanic, Theresa May, a anuntat, joi, ca atacatorul de la Londra este cetatean nascut in Marea britanie si a fost in atentia MI5, fiind cercetat in urma cu mai multi ani pentru suspiciuni de violenta extremista, dar ca era o „figura periferica”.

Miercuri, un barbat aflat la bordul unui automobil Hyunday 4X4 a lovit pietonii pe Podul Westminster, inainte de a intra in plin in gardul Parlamentului. Acesta a reusit sa injunghie mortal un politistsi a incercat sa intre in cladirea Parlamentului, inainte de a fi impuscat mortal de fortele de securitate.