Wednesday , August 10 2022

Statul Islamic a revendicat atacul de la Londra. Detalii despre atacator

londra joi

Statul Islamic a revendicat atacul de miercuri din Londra, in urma caruia au murit patru persoane si cateva zeci au fost ranite, printre care si doi romani.
Informatia a fost transmisa de agentia de stiri al-Amaq care are legaturi cu organizatia terorista Stat Islamic, transmite The Independent.
Atacatorul a fost descris drept “un soldat al Statului Islamic”. Trebuie precizat insa ca Statul Islamic si-a mai asumat responsabilitatea pentru unele atacuri care nu au fost organizate de membrii sai.
Amintim ca premierul britanic, Theresa May, a anuntat, joi, ca atacatorul de la Londra este cetatean nascut in Marea britanie si a fost in atentia MI5, fiind cercetat in urma cu mai multi ani pentru suspiciuni de violenta extremista, dar ca era o “figura periferica”.
Miercuri, un barbat aflat la bordul unui automobil Hyunday 4X4 a lovit pietonii pe Podul Westminster, inainte de a intra in plin in gardul Parlamentului. Acesta a reusit sa injunghie mortal un politistsi a incercat sa intre in cladirea Parlamentului, inainte de a fi impuscat mortal de fortele de securitate.

Vezi si

Victimele din Argeș au fost omorâte cu pietre de diferite mărimi și chinuite de seară până spre dimineață

Dan Manu, șeful serviciului de Medicină Legală Argeș, a declarat, marți seară, după ce a …