Sunday , May 16 2021

Spania anunță 517 decese de COVID-19 în 24 de ore, in scadere, oamenii incep sa se intoarca la lucru

Spania înregistrează o scădere a numărului de decese zilnice din cauza COVID-19, 517 în 24 de ore, în condițiile în care țara deschide parțial economia.

Conform ultimului bilanț al Ministerului Sănătății, 17.489 au murit de la izbucnirea epidemiei, în timp ce numărul total al cazurilor a ajuns la 169.496 și 64.727 de pacienți s-au vindecat, potrivit El Pais.

Numărul celor infectați a crescut cu 2% de ieri până astăzi, iar în timp ce numărul deceselor este cu 3% mai mic.

Zona Madrid, cel mai grav afectată, înregistrează o creștere de 1,2% la numărul de cazuri.

Cifrele vin în condițiile în care sute de mii de angajaţi din Spania se pot întoarce la serviciu, în prima relaxare a restricţiilor de circulaţie impuse de guvernul de la Madrid după izbucnirea epidemiei de coronavirus.

Autoritățile au anunțat că vor distribui măști pentru cetățenii care vin să lucreze la transportul public și au promis că farmaciile vor fi aprovizionate până la sfârșitul săptămânii. Până la 10 milioane de măști sanitare vor fi distribuite în stațiile de tren, metrou și autobuz astăzi și mâine.

digi24.ro

Vezi si

VIDEO. Bătaie crâncena între români pe aeroportul Luton din Londra. 17 bătăuși au ajuns în arest. Mai multe persoane, în stare gravă la spital

Imaginile postate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol arata un grup de cetateni romani, aflati in zona …